Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava a primit, pentru a treia oară, titlul de „Școală Europeană”. Anunțul a fos făcut de către directorul unității școlare, prof. Virginel Iordache, care a precizat că această competiție se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.
Certificarea colegiului cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunității educaționale sucevene, iar eforturile pe care cadrele didactice ale acestui colegiu le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.
Cu siguranță nu este întâmplător faptul că această unitate școlară de prestigiu din piesajul educațional sucevean și nu numai, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, poate să stea cu fruntea sus în acest mare ansamblu al şcolilor europene. Este laureată în anii 2014,2017 și 2022 .
„Ediţie de ediţie ne străduim ca școala noastră să rămână în topul școlilor laureate, ediţie de ediţie capacităm energii noi, elevi și profesori, pentru a deveni iarăși câştigători”, a declarat prof. Daniela Rotaru responsabila departamentului de Proiecte europene din cadrul Colegiului.
„Fără îndoială nu avem cum să nu fim bucuroşi că în școala romînească există performanţă, că unitatea noastră se înscrie în categoria colegiilor valoroase și că această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în această şcoală şi folosesc acest verb cu mare determinare şi în sensul cel mai pozitiv cu putinţă . Noi, toţi românii, pornind chiar din şcoli, împărtăşim şi apreciem valorile europene. Le împărtăşim pentru că sunt şi ale noastre. Şi cum am putea să nu avem respect şi preţuire pentru tot ce au realizat generaţii şi generaţii în cultura Uniunii Europene. Cum ar putea să nu ne îmbogăţească şi pe noi şi cum s-ar putea ca ceea ce au creat generaţii şi generaţii de români în cultura lumii să nu fie parte din cultura Uniunii Europene. De aceea eu cred că toate şcolile româneşti sunt şcoli europene. Sunt şcoli europene prin poziţia geografică a României, dar sunt şcoli europene şi prin opţiuni şi prin valori deopotrivă şi lucrul acesta aşa trebuie să rămână”, a declarat prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului.
Lasa un raspuns