Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului României Raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. Documentul aprobat de Plenul Curții prin Hotărârea nr. 387/2020 are la bază un control amplu, desfășurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entități din administrația publică centrală și locală. Pentru a răspunde eficient și rapid solicitării Parlamentului, instituția supremă de audit a mobilizat peste 700 de auditori publici externi. 

Astfel, potrivit raportului, două localități din județul Suceava, respectiv municipiul reședință de județ și comuna Mălini sunt exemple de bună practică, în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus.

În ceea ce privește comuna Mălini, acolo s-au achiziționat utilaje, trei atomizoare și un curățitor de presiune, iar activitățile de dezinfecție au fost efectuate de personalul propriu din cadrul compartimentului pentru situații de urgență, echipamentele fiind utilizate pentru dezinfecția spațiilor publice.

„Eu spun că am procedat corect! Am avut în permanență o legătură strânsă cu medicul din comună, care ne-a îndrumat mereu. Am făcut cinci dezinfecții cu utilajele cumpărate de Primărie și cu angajații noștri și, cred că am cheltuit o sumă mică, în comparație cu alte unități administrativ teritoriale  din județ și din țară”, a declarat pentru SuceavaLIVE, primarul comunei Mălini, Petru Nistor.

În ceea ce privește municipiul Suceava, acolo s-au achiziționat în sistem centralizat pentru toate instituțiile de învățământ din subordine „tuneluri de dezinfecție” prin utilizarea catalogului electronic pus la dispoziție de SEAP, consumabilele necesare funcționării tunelurilor de dezinfectare (soluția dezinfectantă pentru tunelurile de dezinfectare) fiind procurate de ordonatorii terțiari de credite din subordine.

De altfel, edilul Ion Lungu pune mare accent pe educație, asigurând infrastructura informatică necesară începerii noului an școlar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.