Spectrul variat al genurilor abordate demonstrează interesul compozitorului pentru cele mai diverse modalităţi de exprimare sonoră, pentru zone tematice şi stilistice diferite.
După un efort creator de aproape cinci ani, maestrul şi-a exprimat dorinţa de a pune în scenă, nu întâmplător în acest nord moldav, la matca poeziei, „DIALOGURILE DRAGOSTEI…”, proiectul dialogurilor muzicale create pe versurile poeţilor MIHAI EMINESCU şi VERONICA MICLE, un concert de muzică şi poezie ce va avea un caracter festiv:
– este organizat în „Anul Eugen Doga”, sărbătorindu-l pe maestru la împlinirea celor 80 de ani de viaţă şi 60 de ani de carieră remarcabilă, fiind considerat cel mai mare compozitor în viaţă;
– omagiază, într-un proiect unic, pe cel mai mare poet român, Mihai Eminescu, zămislit pe acest tărâm moldav, o datorie morală a noastră, a tuturor;
– are şi un caracter caritabil, pentru că toate fondurile obţinute după achitarea cheltuielilor aferente organizării, vor fi folosite pentru editarea volumului „Inscripţie pe stâlpul porţii”- volum ce va cuprinde operă completă a maestrului Grigore Vieru, marele prieten şi colaborator al compozitorului Eugen Doga.
Această „Biblie” a poeziei române va vedea lumina tiparului prin efortul conjugat al tuturor membrilor asociaţiei, iar tirajul integral al volumului va fi distribuit gratuit bibliotecilor din România şi Republica Moldova.
Evenimentul aduce în scenă artişti remarcabili care conferă grandoare concertului:
– orchestra simfonică „REGAL D’ART”, sub bagheta apreciatului dirijor, compozitor şi orchestrator MARIUS HRISTESCU;
– admirabilii artişti lirici ALEXANDRA COMAN (soprană) şi SORIN LUPU (tenor);
Concertul va fi moderat cu profesionalism de celebrul prezentator OCTAVIAN URSULESCU.
Astfel, într-o seară a risipitorilor de frumuseţi, publicul meloman va descoperi poezia muzicii şi muzica poeziei, într-un concert unic în peisajul muzical românesc, o recompensă morală pentru artistul în „arta de a trăi cultura”, care prin talentul creator, făptuitor de bucurie, şi-a câştigat posteritatea, slujind cu credinţă, demnitate şi onoare cultura română, ducând pe toate scenele lumii numele poetului naţional Mihai Eminescu.
Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de spectacol (0230 523 718), în magazinele ORANGE, CARREFOUR şi OMV, iar online pe www.eventim.ro
Din respect pentru artişti şi spectatori, accesul în sala de spectacol, după ora 19.00, nu este permis, iar biletele îşi pierd valabilitatea. Copiii sub 7 ani nu pot participa la concert.
Biletele costă 250 sau 150 lei în funcţie de aşezarea în sală şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230523718.