La concurs s-au înscris 25 de trupe de teatru compuse din educatoare din județul Suceava, care, împreună cu părinţii preşcolarilor, vor pune în scenă reprezentaţii teatrale din sfera teatrului de actori/ de păpuşi/ de umbre/ monolog.
Beneficiarii acestor spectacole vor fi aproximativ 1.250 de copii preşcolari spectatori la teatru, care vor fi sprijiniți să înţeleagă şi să aprecieze teatrul ca artă, să-şi dezvolte gustul şi receptivitatea pentru frumos şi nu în ultimul rând să-şi formeze mai multe tipuri de conduită socială – mai ales în ceea ce priveşte comportamentul în timpul vizionării unei piese de teatru. Acestora li se va oferi astfel prilejul de a trăi emoţii alături de eroii îndrăgiţi şi momente de mare intensitate afectivă. Beneficiarii spectacolului pot fi, de asemenea, şi copiii de la celelalte cicluri de învăţământ, colectivele de părinţi, membrii comunităţii locale şi orice alte persoane care doresc ca timp de aproximativ o oră să urmărească o piesă de teatru pentru copii. Concursul va beneficia şi de prezenţa Clovnului Bobo şi a Clauniţei Bobolina, care vor anima atmosfera în timpul pauzelor dintre piesele de teatru.
Din juriu vor face parte: Carmen Veronica Steiciuc – director al teatrului municipal „Matei Vişniec”, Nicoleta Dăneasa – critic de teatru, preşedinte asociaţia KULT-ART Suceava, Daniela Răileanu – inspector şcolar pentru educaţie timpurie, Liliana Ignătescu – profesor universitar Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Ştefan Sfichi – profesor universitar la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.
Preţul biletul de intrare va fi de 5 lei, astfel încât să poată fi achiziţionat de copiii din toate mediile sociale, iar suma colectată va fi folosită în scop caritabil, susţinând financiar un caz umanitar – fetița Nuțu Magdalena, în vârstă de 6 ani, diagnosticată cu leucemie limfoblatică acută.
Lasa un raspuns