Posesorul unui impresionant volum de înregistrări și înzestrat cu un bun simț artistic, Bobby reușește să recreeze atmosfera discotecilor de altădată, nu de puține ori clienții alegând să lase conversațiile și să se ridice la dans. Chiar dacă vârsta a mai luat din patosul mișcărilor pe ringul de dans, sunt mulți care aleg să retrăiască atmosfera tinereții în compania unei melodii care a insemnat ceva în viața lor.
Înaintea cluburilor a existat atmosfera vulcanică a discotecilor, locuri unde, nu de puține ori, sute de tineri alegeau să își petreacă serile la vremea când se stingea lumina la ora 22:00. Joia și sâmbăta erau zile dedicate dansului și bucuriei dezlănțuite de a fi liber de constrângeri măcar 2-3 ore. Ca și folkul pe parte poetică și spirituală, fenomenul disco a constituit, cât a durat, o mare frondă a tineretului care alegea să-și consume prin dans frustrările acumulate în viața searbădă pe care le-o oferea regimul politic al țării. Nu puține prietenii durabile s-au întemeiat pe ringul de dans și nici n-au fost puține familiile care au pornit în viață dintr-o discotecă.
În vremurile de astăzi sunt tot mai puțini cei care mai pot să-și exprime sentimentele sau să-și elimine frustrările prin mișcări de dans, lucru pe care îl socotim neliniștitor pentru viitorul acestui neam. Fără nimic în comun, excluzând problemele, ce mai leagă acest popor? Am renunțat la hora satului socotind-o perimată, am renunțat la fenomenul disco pentru că e perimat și am aterizat pe teritoriul străin al manelelor, singurele manifestări „culturale” care mai adună spărgătorii de semințe și admiratorii dansului din buric, varianta locală adică rromă. Ce mai urmează?
Până vom descoperi ce noi minuni ne rezervă viitorul, vă dăm întâlnire la Talciocul Cultural pentru o nostalgie despre trecut.
Lasa un raspuns