Oricât de mult ne-am iubi copiii, uneori este mai bine să nu îi luăm cu noi peste tot. În aceste ocazii, avem nevoie de o persoană calificată care să aibă grijă de copii în locul nostru. În timp ce majoritatea părinților se tem că nimeni nu le va putea purta de grijă copiilor la fel de bine cum o fac ei, alții sunt foarte neglijenți și ajung în situații în care copilul este pus în pericol sau tarat cu violență. 

 

Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le discuți cu dădaca înainte de a-ți lăsa copiii pe mâinile ei?

 

Discută ce așteptări ai de la dădacă

În special dacă este prima dată când lași copilul cu altcineva, ai putea fi îngrijorat în privința modului în care cel mic va suporta despărțirea. Astfel ai putea uita să discuți detalii importante cu dădaca. 

 

Nu uita să îi lași instrucțiuni clare acesteia și nu presupune că dădaca deja știe ce așteptări ai de la ea sau cum vrei să facă lucrurile. Astfel, se evită dezamăgirile și conflictele. De asemenea, nu ar trebui să te aștepți ca dădaca să fie mereu disponibilă și să îți comunice din timp orice schimbare intervine în viața ei. De aceea, ar trebui să fii mereu deschis la comunicare, încă de la început. 

 

Stabilește măsurile de siguranță 

 

Reia regulile de siguranță împreună cu dădaca. Printre acestea se poate aminti faptul de a fi în mod deosebit atentă cu copilul atunci când se joacă cu apa, ce alimente trebuie să evite și cum să reacționeze dacă cel mic se îneacă cu mâncare, problema frecventă mai ales în cazul copiilor foarte mici. Orice tip de alergie de care suferă copilul, precum și comportamente specifice trebuie amintite. De exemplu, dacă celui mic îi place să se cațere, discută asta cu dădaca, astfel va putea preveni un accident, fiind super atentă la cel mic. 

 

Mulți părinți au ales să instaleze camere de supraveghere în interior, tocmai pentru a se asigura că totul e în regulă cu copilul. Dacă ai instalat un kit de supraveghere cu o cameră sau cu mai multe, anunț-o pe dădacă în privința asta. Asigur-o că nu presupui că i-ar face ceva rău copilului și că nu vrei să o insulți, dar în ziua de azi nu poți fi sigur de nimic. Fiind conștientă că poate fi privită, aceasta se va strădui mai mult să aibă grijă de cel mic așa cum trebuie. 

 

Alte detalii ce trebuie discutate

 

Roagă dădaca să vină puțin mai repede pentru a avea timp să discutați toate detaliile. Nu uita să îi spui despre numerele de telefon de urgență. Lasă o listă cu aceste numere de telefon undeva la vedere. Această listă trebuie să conțină numărul tău și al partenerului tău, numărul bunicilor sau a altor persoane apropiate la care ar putea apela în caz că voi nu răspundeți. 

 

Ai putea lăsa și o listă cu lucruri de făcut. De exemplu, ce să le ofere copiilor de mâncare și când, precum și care este ora de culcare, unde sunt pijamalele și care este rutina dinainte de culcare. 

 

Ar fi o idee bună să împărtășești cu dădaca și care sunt trucurile pentru calmarea copiilor pe care le folosești atunci când aceștia încep să plângă. 

 

Nu uita să discuți aceste detalii cu dădaca înainte de a o lăsa să se îngrijească de copiii tăi. Procedând astfel vei fi mai puțin îngrijorat și te vei putea bucura de timpul petrecut fără cei mici pe lângă tine. 

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

One Response

  1. Artemisa

    Ca mama pot să spun că mi-a prins foarte bine să iau o cameră de supraveghere pentru baby monitoring dar si pentru supraveghere 360 de grade și cu infraroșu, pe care o pot accesa direct de pe smartwatch, oriunde m-aș duce. În felul acesta am grijă mereu de micuț

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.