Eleva Ana-Maria Bolohan, din clasa a 11-a de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a fost recent singura româncă selectată pentru a studia Bacalaureatul Internațional la unul dintre cel mai prestigios liceu din lume – UWC Changshu China, fiind unul dintre cele 18 licee ale grupului United World Colleges. Aceasta a primit o bursă aproape integrală pentru a beneficia de unul dintre cele mai avansate programe de studiu în limba engleză din lume. UWC este o mișcare globală care formează tinerii în liderii care vor crea un viitor plin de pace și sustenabilitate.
„Pot spune că mereu am încercat să ies din zona mea de confort prin căutarea mai multor oportunități care să contribuie atât la dezvoltarea mea profesională, cât și cea personală. Procesul de admitere nu a fost ușor, însă cu siguranță redactarea multiplelor eseuri și interviul susținut au fost esența muncii pe care mi-am dedicat-o în spatele orelor de curs. Le mulțumesc pe această cale profesorilor din cadrul CNSCM pentru că au crezut în potențialul meu și susținerea necondiționată oferită pe parcursul anilor de liceu, dar și elevilor cu care am colaborat în multiple proiecte pentru încredere oferită”, a spus Ana-Maria Bolohan.
Cu siguranță, ceea ce a contat significant în procesul de selecție au fost activitățile extrașcolare în care s-a implicat Maria de-a lungul celor 3 ani de liceu. Printre acestea se enumeră și activitatea ei în cadrul clubului de voluntariat Interact Suceava-Bucovina, unde a reușit să strângă peste 30.000 lei în donații pentru cauze diverse din comunitate în cei 3 ani de voluntariat. De asemenea, aceasta își dedică timpul și pentru ThinkUp Academy unde a mentorat o echipă formată de elevi din numeroase comunități fără resurse accesibile pentru a-și crea propriile oportunități în școlile lor. Mai mult, în luna august va organiza a doua ediție a unei școli de vară pentru aceștia.
Totodată, fiind interesată și de drepturile omului, s-a implicat și în Consiliul Județean al Elevilor Suceava și este ambasador al organizației Girl Up, fondată de Fundația Națiunilor Unite, unde militează pentru egalitatea de gen. În luna iunie, aceasta va organiza la București o conferință dedicată tinerelor, focusată pe promovarea problemelor economice, politice cu care se confruntă persoanele de gen feminin. De asemenea, pasiunea față de drepturile femeilor, i-a oferit Mariei o bursă integrală la un program pre-colegial, vara aceasta, în Statele Unite ale Americii, sperând să aducă și alte perspective în comunitatea suceveană, și nu numai.
Pe lângă dedicarea acesteia față de educația non-formală a tinerilor, cercetarea este unul dintre pilonii care au pus baza dezvoltării ei academice. În cadrul academiei de științe din New York, a creat un prototip al unei veste cu senzori menite să corecteze postura oamenilor.
Lasa un raspuns