nato

Acest exercițiu înseamnă pentru țara noastră o oportunitate deosebită de a demonstra atât capabilitățile de țară gazdă care trebuie să furnizeze suport pentru forțele care se pot disloca în România, cât și de a atesta capabilitățile de comunicații și informatică de care dispunem, de a testa nivelul de interoperabilitate cu structurile NATO și de a elabora și pune la punct procedurile de lucru comune în situația în care dislocarea forțelor se impune”, a declarat colonelul Postolache.

Acesta a menționat că din punct de vedere al comunicațiilor, România se află la același nivel cu structurile NATO, precizând că nu există probleme de interoperabilitate sau de capabilitate care să nu poată să fie asigurate de structurile de comunicații și de informatică din România.

Colonelul Wirsching a exprimat apreciere pentru sprijinul pe care îl oferă România, ca țară-gazdă a exercițiului, arătând că, în general, sprijinul țării-gazdă este foarte important deoarece necesită „capabilități uriașe” și multe resurse.

Suntem aici pentru a testa și valida sistemul de comunicații și informații, adică rețelele mobile pe care comandamentele operaționale îl vor folosi când vor fi dislocate”, a afirmat Thomas Wirsching.

Peste 1.000 de militari din 30 de unități și structuri ale Alianței Nord-Atlantice participă, în perioada 22 mai-3 iunie, la exercițiul NATO de comunicații și informatică „Steadfast Cobalt 2016″. Potrivit MApN, obiectivele principale sunt testarea și evaluarea interoperabilității sistemelor de comunicații și informatice, în sprijinul structurii de comandă și forțe ale NATO, angajate într-o operație aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.