„Este vorba de construcția celor trei stații de transfer și redimensionarea a două stații de transfer, precum și construcția centrelor de colectare aferente județului Suceava. Au fost mutate pe un alt program două centre de transfer, de la Fălticeni și Rădăuți, care împachetează deșeurile și le trimit către gropile ecologice Moara și Pojorîta”, a declarat Flutur.
Acesta a precizat că cei de la Iridex cer, prin intermediul unui proces cu Consiliul Județean Suceava, suma de 1,5 milioane lei pentru „întârzieri și soluții tehnice”.
Totodată, Flutur a mai menționat că în prezent s-au luat probe pentru levigat de la groapa de gunoi din Moara, probe ce se efectuează pentru a se analiza apa rezultată de acolo și pentru a se vedea dacă îndeplinește condițiile de a fi eliberată în circuit.
„Încă nu avem operatorul de la Moara care să opereze groapa de acolo. De asemenea, ne trebuie un operator pentru tot județul, pentru a intra în legalitate”, a subliniat Flutur.
Președintele CJ a mai adăugat că în prezent Consiliul Județean Suceava are procese de judecată cu 45 de primării, referitor la neplata contribuției, la acea parte ce revine fiecărei primării în parte.
„Trebuie să facem front comun cu toții pentru a se găsi soluții și să disciplinăm comportamentul cu UAT-urile, indiferent de unde vine și ce culoare politică are”, a conchis Flutur.
Legat de problemele ce privesc depozitul ecologic de la Pojorîta, Flutur a menționat că a apărut o hotărâre a Curții de Apel de la Cluj, definitivă, ce se referă la anularea unei Hotărâri de transferare a 9 hectare de la Consiliul Local Pojorîta. Consiliul Județean Suceava a demarat procedurile în această vară, însă s-a dat o altă Hotărâre prin care se cere ca cele 9 hectare să fie transferate către Domeniul Public.
„Consiliul Local Pojorîta va trebui să dea o hotărâre pentru transfer către CJ pentru a putea intra în legalitate în perioada următoare. Va trebui să grăbim lucrurile pentru a putea deveni operaționale acele depozite ecologice și tot sistemul”, a concluzionat Flutur.
De asemenea, CJ urmează să scoată la licitație operatorul, deoarece încă se mai colectează gunoi la acele gropi provizorii.
„Suntem sub lupa autorităților de mediu și a unității de management de implementare a acestui proiect”, a încheiat Gheorghe Flutur.
Lasa un raspuns