Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost joi, 17 octombrie, pe șantierul stației de epurare din orașul Vicovu de Sus. Șeful administrației județene a precizat că această investiție face parte din marele proiect al Consiliului Județean Suceava privind înființarea rețelelor de apă și canalizare, în valoare de 275 de milioane de euro.

Potrivit lui Flutur, din suma totală orașul Vicovu de Sus beneficiază de 35 de milioane de euro.

„Vicovu de Sus e un oraș care a așteptat mulți ani să aibă apă și canalizare și, în sfârșit, se lucrează. Peste 50% din lucrări sunt făcute. Dacă ne gândim, în jur de 100 de kilometri de apă și canalizare, pe toate străzile și străduțele din Vicovu de Sus. Suntem la stația de epurare, în aval, iar în spatele nostru este și frontiera cu Ucraina. Aici s-au excavat peste 30.000 de metri cubi de pământ și deja s-au turnat vreo 3000 de metri de betoane. Aici vor veni legate canalizările și de la Vicov și de la Putna. Sunt stații de pompare prevăzute pe traseu și, anul viitor pe vremea asta, vom fi foarte avansați cu această lucrare, astfel încât Vicovu de Sus să aibă apă și canal. Tot pe aici trece și centura ocolitoare, care vine din Vamă și se întâlnește cu drumul nou, care iasă în drumul național. O rezolvare a aglomerării traficului, pentru că mașinile mari, în special, nu vor mai intra în Vicov, ci îl vor ocoli și vor merge spre Bilca. Felicitări, Vasile Iliuț pentru tot efortul pe care îl depui pe șantierele de aici. Când mă gândesc că orașul  acesta nu avea deloc investiții și văd ce-ai făcut în mai puțin de un mandat, ai tot respectul meu pentru totdeauna”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, i-a mulțumit președintelui Flutur pentru toată implicarea în rezolvarea problemelor orașului pe care îl reprezintă. De asemenea, edilul i-a asigurat pe cetățeni că apa și canalul reprezintă doar un prim pas din dezvoltarea localității.

„Mulțumesc, domnule președinte! Ceea ce se vede aici este un vis al tuturor vicovenilor, care și-au dorit să trăiască într-un oraș curat, civilizat și ecologic. La anul, constructorii au spus că vor da în folosință această stație de epurare. Ceea ce se vede acum trebuia făcut în urmă cu 30 de ani, dar niciodată nu-i târziu. E bine că am primit această finanțare și vă mulțumesc pentru implicarea pe care ați avut-o în toți acești ani în care ați fost alături de noi. Am putut da drumul la acest șantier, cel mai mare din județul Suceava, și, odată cu finalizarea rețelelor de apă și canalizare, stimații mei vicoveni, Vicovu va avea o altă față. Spun asta pentru că vom putea veni cu betonări, cu asfaltări, cu refacerea drumurilor, vom putea veni cu acele piste de biciclete, vom putea veni cu acele trotuare de care este mare nevoie. Cu asta intrăm pe drumul cel bun”, a spus primarul Vasile Iliuț.

El a adăugat că: „Centura ocolitoare este o investiție de mare interes a orașului Vicovu de Sus. Odată cu deschiderea Frontierei din orașul Vicovu de Sus, noi am venit cu soluții pentru ca cetățenii să se simtă mai degajați, să nu aglomerăm traficul. Am discutat cu domnul primar de la Bilca, care a spus că va prelua această centură și o va duce în centura orașului Rădăuți. De la Frontieră va fi făcut un drum național, spre Climăuți, ce va face legătura cu Autostrada 7, pe care dumneavoastră, domnule președinte, îl susțineți și vă implicați. Eu cred că într-un an de zile ne vom putea ocupa și de acest drum național. Proiecte sunt foarte multe. Eu le mulțumesc cetățenilor pentru că au avut răbdare”.

Gheorghe Flutur a mai spus că sunt circa 5000 de gospodării care se vor putea racorda și branșa la aceste servicii de apă și canalizare, iar acest aspect reprezintă un pas uriaș spre civilizație.

„Mă bucur că am putut să vă fim de folos în această perioadă și contați pe noi! Felicitări!”, a punctat Flutur.

În altă ordine de idei, șeful administrației județene a spus: „În ceea ce privește aducțiunea de gaz metan, trebuie să știe și cetățenii din Vicovu de Jos, că efortul a fost al nostru. Eu m-am implicat foarte mult și, inclusiv Mușenița a avut noroc pe traseul acesta să primească aprobare pentru gaz metan”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.