Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță semnarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”.

Astăzi este o zi istorică pentru județul Suceava: am semnat la București, la Ministerul Fondurilor Europene, cel mai mare proiect al județului Suceava, pe bani europeni, din ultimii 30 de ani. Este vorba de un sfert de miliard de euro. Mai exact, 234,7 milioane de euro, un proiect pentru aducțiune de apă-canal, care se adresează către 226.000 de locuitori din județul Suceava. Asta înseamnă o treime din populația județului Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente. În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea. În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri. De asemenea se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate.

Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri.

Proiectul va începe în februarie 2020, vor fi 21 de contracte de lucrări. Cel care coordonează acest proiect este operatorul regional ACET Suceava, fiind coordonat de Asociația Județeană de Apă și Canal Suceava. Trebuie să salut efortul specialiștilor care au avut de lucrat și încărcat pe Internet pentru licitații peste 20.000 de pagini pentru acest proiect, aproape 2 metri cubi de documentație tehnică”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a menționat și că proiectul va dura patru ani, iar pentru județul Suceava înseamnă un pas uriaș spre civilizație.

Vreau să subliniez că acest proiect a început încă din 2014. Mulți ani am așteptat să primim undă verde și vreau să mulțumesc Guvernului României și ministrului Fondurilor Europene, care s-au implicat. Avem aviz pozitiv de la Comisia Europeană, fără observații, iar de astăzi am intrat în linie dreaptă pentru derularea acestui proiect. Mă bucur că încheiem anul 2019 cu un succes foarte mare pentru județul Suceava. Nu e de ici de colo să aduci un sfert de miliard de euro doar într-o lună de zile de când s-a instalat noul guvern”, a conchis președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.