Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut un scurt bilanț la finalul celor patru ani de mandat. Investițiile din perioada în care s-a aflat la șefia CJ nu au fost deloc puține, valoarea acestora depășind jumătate de miliard de euro. Fie că au fost în infrastructura rutieră, în domeniul sănătății sau în rețeaua de apă și canal, proiectele depuse și implementate în această perioadă au contribuit la dezvoltarea județului Suceava.

Și pentru că investițiile trebuie să continue, pentru că are obiective mari pentru județ, sub sloganul „Și mai mult și mai bine pentru suceveni”, Gheorghe Flutur candidează pentru un  nou mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava.

 

Investiții importante în infrastructura rutieră

 

În domeniul infrastructurii rutiere, aproximativ 300 de kilometri de drumuri județene au fost asfaltați în acest mandat.

„Pe Izvorul Alb se lucrează la acum la asfaltarea drumului spre Rarău, a treia cale spre Muntele Rarău. Acolo am un mare vis pentru tineri – un festival de tineret, așa cum este Untold la Cluj, cu spații de campare, corturi, cu concerte pe Muntele Rarău. Se va chema „Stelele Rarăului” și va avea cele mai frumoase și mai atractive formații, cu jocuri de lasere pe munte, să fie ceva extraordinar ca atracție pentru punerea în valoare a platoului Munților Rarău. Dar pentru a realiza acest proiect, prima dată trebuie să ajungem cu drumul de la Izvorul Alb până Sus”, a transmis Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, numai în ultima perioadă au fost reabilitați aproximativ 30 de kilometri de drum, de la Drona Arini, până la Glodu.

„Mai avem 3,6 kilometri să intrăm în zona Bilbor, legătura cu Harghita. Lucrăm în zona Grădiniței Coșna, la drumul care să ne lege de Bistrița Năsăud prin Ilva Mare. Lucrăm la Mălini, la drumul care să ne lege de Borca, de drumul lui Nechifor Lipan. Lucrăm la Dolhasca. Asfaltăm Pleșa, peste Obcina Mare, care leagă Mănăstirea Humorului de Solonețul Nou. Tocmai ce s-a terminat lucrarea făcută între Rădăuți, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca, Vicovu de Sus – primul tronson. La Boroaia se lucrează, la Hârtop se lucrează, la Vulturești se lucrează, la Cornu Luncii am asfaltat, la Slatina asfaltăm, la Berchișești am asfaltat și continuăm”, a precizat Gheorghe Flutur.

Pentru mandatul următor, președintele Consiliului Județean Suceava și-a propus să termine modernizarea drumurilor județene, acum lucrând la drumuri care nu au fost nicicând asfaltate.

De asemenea, Gheorghe Flutur a anunțat că reprezentanții CNAIR urmează să fie prezenți la Suceava pentru a semna contractul pentru autostrada care leagă Siretul de București.

„Mă refer la contractul de proiectare. Asta devine realitate în următorul mandat și va însemna revoluție economică pentru Bucovina, pentru județul Suceava. Am multe de făcut, vreau să le fac într-o echipă, într-un parteneriat cu primarii și indiferent de culoarea politică. Am experiență, văd că mă respectă cei de la București când mă duc cu argumente și cei de la Bruxelles și vreau să mă pun100%  în slujba sucevenilor”, a completat Gheorghe Flutur.

 

 

„Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”, cel mai mare proiect al județului Suceava, pe bani europeni, din ultimii 30 de ani

 

Tot în mandatul lui Gheorghe Flutur a fost semnat și cel mai mare proiect al județului Suceava, pe bani europeni, din ultimii 30 de ani.

„În luna decembrie a anului trecut am semnat cel mai mare contract al Sucevei, de 234 de milioane de euro, de apă-canal, de care vor beneficia 225.000 de locuitori”, a declarat Gheorghe Flutur.

Astfel, pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente. În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea. În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri. De asemenea se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate.

Mai mult, prin acest proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri.

 

 

 

„Omul gospodar în perioadă grea investește, ca atunci când vine vremea bună să-i prindă bine”

 

Gheorghe Flutur este încrezător că odată cu începerea lucrărilor la autostrada care va traversa județul Suceava, investitorii nu vor lipsi din zonă, în acest sens cerându-le primarilor din mai multe municipii să caute spații pentru parcuri industriale.

„Noi suntem în Uniunea Europeană. E pandemie acum, dar la orizont se dau niște proiecte pe dezvoltare. Omul gospodar, în perioadă grea investește, ca atunci când vine vremea bună să-i prindă bine. Și de aceea noi pregătim marile proiecte și eu sunt în aceste echipe naționale care ne întreabă Cum veți cheltui banii europeni, cei 80 de miliarde de euro în următorii ani? Pe locuri de muncă! Trecem de la malluri la parcuri industriale, la locuri de muncă. Am făcut primul la Suceava în aeroport; vreau un parteneriat cu Ion Lungu să facem parcul industrial la Termica, cu Siretul am făcut parteneriat, am vorbit cu primarii de la Dorna, Câmpulung și Humor să caute spații pentru parcuri industriale.

Simt că atunci când va începe finanțarea autostrăzii investitorii nu vor aștepta finalizarea. Vor fi investitori mulți care vor veni pentru că ne-a lipsit autostrada și un investitor care știe bine ce înseamnă piața vine înainte de a se termina autostrada, pentru că atunci găsește un teren mai ieftin, mai ușor”, a spus Gheorghe Flutur.

 

„Spitalul Județean Suceava a fost cel mai răsfățat copil al meu de investiții”

 

În domeniul sănătății, Gheorghe Flutur susține că la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, de când a fost preluat de la Ministerul Sănătății, s-au investit peste 70 de milioane de euro. 

„Spitalul Județean Suceava a fost cel mai răsfățat copil al meu de investiții. De când l-am preluat am investit peste 70 de milioane de euro. Am depus documentația și pentru un spital de copii nou, de 400 de paturi, și pentru un spital de boli infecțioase, să nu mai amestecăm cei cu Covid cu cei fără Covid, pentru că dacă aveam spital de boli infecțioase nu aveam această problemă cu coronavirusul, o gestionam mai ușor”, a transmis Gheorghe Flutur.

Spitalul de copii va fi construit în curtea spitalului vechi, cu demisol, parter şi cinci etaje, va avea peste 400 de paturi, de serviciile medicale urmând se beneficieze pacienți nu doar din județul Suceava, ci și cei din județele limitrofe.

Spitalul de boli infecțioase va avea 90 de paturi, dintre care 70 pentru adulți, 10 pentru copii și 10 paturi ATI.

Și în privința Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, care atrage tot mai mulți pasageri de la an la an, Gheorghe Flutur are în plan pentru noul mandat finalizarea lucrărilor la noul terminal, pentru a dubla capacitatea de procesare a pasagerilor, dar și construirea unui terminal cargo.

Președintele CJ Suceava dorește și dublarea beneficiarilor care vor fi racordați la rețeaua de gaz metan.

„Sunt 37 de primării care au studii făcute pentru racordare. Moara este una dintre localități. Urmează Vatra Dornei, urmează multe și sunt bani europeni pe care Guvernul Orban i-a aprobat prin ordonanță de urgență să-i dăm primăriilor”, a precizat Gheorghe Flutur.

Trebuie menționat că, în timpul celor patru ani de mandat, au fost și investiții în care Gheorghe Flutur s-a implicat indirect – Muzeul Lemnului, Cazinoul de la Vatra Dornei, Mănăstiri și Biserici – Probota, Bogdana, Sucevița, Voroneț, etc., una dintre prioritățile acestuia fiind acordarea unei atenții mai mari monumentelor UNESCO și monumentelor istorice.

„Dacă aș fi fost mai bine înțeles în vremea Guvernării PSD, eram și mai departe. Cu toate acestea, s-au făcut foarte multe lucruri. Și multe s-au făcut cu primarii, indiferent de culoare, oameni extraordinar de harnici. Îi tratez pe toți egal, în măsura posibilităților să pun umărul să-i ajut, să fac un parteneriat, pentru că Suceava a pornit bine”, a transmis Gheorghe Flutur.

 

Președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să le transmită un mesaj sucevenilor, îndemnându-i să aibă încredere în proiectele viitoare care vor contribui semnificativ la dezvoltarea județului.

„Dumneavoastră sigur judecați faptele oamenilor. Într-o campanie se spun multe. Am rămas un om care mi-am văzut de treabă. Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putință pentru Suceava și pentru suceveni. Am fost incomod  pentru adversari. Pe suceveni îi chem să vină alături de mine, să aibă încredere în proiecte. Cu cât vor fi mai multe voturi pentru mine și pentru PNL, cu atât va fi mai mare ascultarea și respectul Bucureștiului și a celor de la Bruxelles pentru Suceava! Haideți alături de echipa lui Gheorghe Flutur, pentru că nu o să vă dezamăgesc niciodată! Și eu merg până în pânzele albe pentru Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.