Fenomenele meteorologice periculoase au scăzut în intensitate, iar situația a revenit aproape de normal. Comparativ cu ziua de miercuri, când sute de oameni au rămas blocați cu mașinile pe mai multe drumuri înzăpezite din Estul și Nord-Estul țării, ieri a fost înregistrat un număr mai mic de solicitări.
Astfel, în ultimele 24 de ore, vremea rea a produs efecte în 9 localități din 8 județe (BC, BT CS, IS, MH, NT, SB și SV), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la 1 imobil, a 23 copaci și 2 stâlpi. În urma producerii acestor evenimente, 13 autoturisme au fost avariate.
Un eveniment deosebit s-a produs în localitatea Bălcăuți din județul Suceava, unde 15 persoane de naționalitate ucraineană (11 adulți și 4 minori) au rămas înzăpezite în 3 microbuze. Persoanele au fost preluate și transportate la Primăria Dornești cu ajutorul autospecialelor din dotarea ISU.
O altă situație deosebită s-a înregistrat în județul Bacău, unde s-a intervenit pentru preluarea și transportul unui copil care prezenta stare febrila mare (40°C), din localitatea Mâlosu, cu o șenilată ISU la Unitatea Primiri Urgențe din Bacău.
Și în județul Neamț s-a intervenit pentru preluarea și transportul la spital a 3 pacienți din
localitățile Siliștea, Hociungi, Dagâța care necesitau dializă, 1 pacient cu accident vascular cerebral
din localitatea Secuieni, precum și a unei gravide în luna a-9-a din localitatea Dagâța (IS).
În județul Iași s-a acționat pentru preluarea și transportul la spital a 11 pacienți din
localitățile Țibana, Românești, Lespezi, Țigănași, Grajduri și Țibănești care
necesitau dializă, precum și 1 pacient cu traumatism cranio cerebral din localitatea Românești.
În județul Suceava, pompierii au intervenit pentru preluarea și transportul la spital a 2 pacienți din localitatea Siret care necesită dializă.
În ceea ce privește traficul rutier, în această dimineață, în jurul orei 07.00, 8 tronsoane de drumuri naționale (DN 2 Românești – Siret, județul Suceava; DN 2K Arbore – Milișăuți, județul Suceava; DN 17A Rădăuți – Bălcăuți, județul Suceava; DN 24C Rădăuți-Prut – Manoleasa, respectiv Bădărăi – Ștefănești, județul Botoșani; DN 29 Botoșani, județul Botoșani – Suceava, județul Suceava, respectiv DN Botoșani – Huțani, județul Botoșani; DN 29A Dorohoi – Rădăuți-Prut, județul Botoșani; DN 29C Siret, județul Suceava – Mihăileni, județul Botoșani; DN 29 D Botoșani – Ștefănești, județul Botoșani) și 36 tronsoane de drumuri județene din BC, BT, SV erau închise din cauza zăpezii.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 30 localități din 2 județe (BT și IS), însumând un număr de aprox. 4.700 de consumatori finali nealimentați. La momentul raportării se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.
În continuare este valabilă, până astăzi la ora 12.00, o avertizare meteorologică COD GALBEN, emisă de Administrația Națională de Meteorologie. În această perioadă, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
„Vă asigurăm că pompierii rămân la datorie pentru furnizarea răspunsului prompt la solicitările de sprijin venite din partea cetățenilor, iar situația misiunilor va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor necesare gestionării eficiente a misiunilor înregistrate la nivel național.
Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, manifestați un comportament preventiv și accesați sursele oficiale de informare! Fiți prevăzători și consultați măsurile și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență! Urmăriți recomandările noastre, accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicația de mobil DSU”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.
Lasa un raspuns