Trei profesori și 10 elevi de la Școala Ismail Sefa Ozler, din Adana, Turcia, au participat, în perioada 3-5 martie, la o întâlnire transnațională, desfășurată la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, în cadrul proiectului Erasmus + „Okulumda kültürümle varim”.
Proiectul are ca scop schimbul de experiență între profesori și elevi din patru școli partenere, respectiv: Ismail Sefa Ozler, Adana, Turcia, în calitate de școală coordonatoare; Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana, România; General Secondary School „Nikolay Katranov” Svishtov, Bulgaria; Ics Giovanni XXIII Premana Premana, Italia.
În prima zi petrecută la Cajvana, partenerii turci au participat la un seminar despre utilizarea conștientă a internetului, au vizitat unitatea de învățământ, au participat la un workshop în care au fost prezentate costume tradiționale și au vizitat localitățile Marginea și Cacica.
În a doua zi, oaspeții au participat la mai multe workshopuri, despre dansuri, film-scurt, dar și despre încondeierea ouălor și au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Național al Bucovinei. A treia zi a fost dedicată vizitelor culturale, iar la final participanții au prezentat concluziile întâlnirii și au primit diplome de participare din partea gazdelor.
Aceasta a fost a treia întâlnire din cadrul acestui proiect, prima desfășurându-se în Italia, în decembrie 2018, iar a doua în Turcia, în luna aprilie a anului trecut. De la întâlnirea din acest an au lipsit partenerii din Bulgaria și Italia, din cauza epidemiei de Coronavirus.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: prevenirea şi reducerea abandonului şcolar şi eliminarea sentimentului de excludere a elevilor cu risc timpuriu de părăsire a şcolii prin participare la activităţile din cadrul proiectului; crearea unui mediu şcolar deschis încrederii şi interacţiunii culturale; îmbunătăţirea aptitudinilor participanţilor de a se adapta la diferite activităţi de învăţare/predare/evaluare precum şi la cele interculturale; stabilirea unor relaţii profesionale şi dialoguri interculturale între participanţi, promovarea dialogului intercultural.
Scopul principal al proiectului este de a crea un cadru de predare/învăţare natural, intercultural, non-formal, în care elevii să găsească mijloacele potrivite pentru a colabora unul cu celălalt, a discuta şi clarifica problemele, a explica, încurajându-se şi sprijinindu-se reciproc, pentru a-şi stimula capacitatea de a gândi creativ.
I was recommended this web site by means of my cousin.
I’m now not positive whether or not this publish is written through him as
no one else recognise such special about my
problem. You are amazing! Thanks!