Loturile reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău şi Vaslui au concurat, în cadrul celor două probe ale competiţiei, respectiv Descarcerarea din autovehicule şi Acordarea primului ajutor calificat. Obiectivele celor două probe sunt stabilite conform regulamentelor şi principiilor ce se aplică în cadrul acţiunilor de salvare a oamenilor.
Dacă ne referim la proba Descarcerarea din autovehicule, aceasta urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte salvarea victimelor. Pe parcursul exerciţiului, evaluatorii urmăresc cu prioritate comanda intervenţiei, siguranţa, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească şi folosirea eficientă a echipamentului. În cadrul probei, echipajele trebuie să fie în măsură să identifice cele mai bune practici/tehnici de descarcerare din vehicule, precum şi să promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind şi un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienţă cu privire la modul de lucru al salvatorilor.
În cadrul probei Acordarea primului ajutor calificat se urmăreşte aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului specific, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi. În urma acestei probe, echipajele participante sunt în măsură să atingă valori de referinţă, precum conştientizarea şi implementarea de către toţi paramedicii a sintagmei „Siguranţa pe primul loc”, apoi încurajarea acordării unei îngrijiri prespitaliceşti la un nivel superior, în limita competenţelor prevăzute de legislaţia în vigoare, şi nu în ultimul rând crearea unui spectru mai larg al principiilor şi tehnicilor întâlnite în îngrijirea prespitalicească a pacientului traumatizat.
Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost cel care anul trecut s-a clasat pe locul I la faza zonă şi pe locul IV în clasamentul naţional.
Şi anul acesta, salvatorii suceveni au făcut o figură frumoasă, reuşind să se claseze pe locul III, demonstrând încă o dată că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare de la nivelul judeţului este la înălţime şi că oferă servicii de calitate şi de un înalt profesionalism.
Protagoniştii acestui concurs au fost plt.maj. Gelu Pavalache (comandantul echipajului), plt. Maria Perijoc, plt. Mihai Scutelnicu, plt. Ovidiu Titiliuc, plt. Laurenţiu Franţuzu şi plt. Olimpiu Olaru. Din lot au mai făcut parte cpt. Marius Jechel (şef lot) şi plt.adj. Loredana Macovei (asistent-coordonator SMURD).
Îi felicităm şi le mulţumim pentru toate momentele în care ne-au făcut să ne simţim mândri şi onoraţi să le fim colegi.
Clasament final -proba descarcerare
1. ISU Neamţ
2. ISU Iaşi
3. ISU Suceava
Clasament final -proba traumă
1. ISU Neamţ
2. ISU Iaşi
3. ISU Suceava
Lasa un raspuns