A deveni mamă pentru prima oară înseamnă o bucurie și împlinire imensă, dar reprezintă și o perioadă cu o mulțime de emoții, griji și întrebări referitoare la articolele necesare unui copil. Multe viitoare mame cumpără foarte multe produse pe care, ulterior, le găsesc inutile sau chiar nepotrivite pentru copilul lor.

Chiar dacă multe accesorii pot fi achiziționate și după nașterea bebelușului, există câteva elemente esențiale pe care ar fi bine să le ai dinainte, mai ales că o vizită în magazine cu un nou-născut nu este chiar recomandată. Așadar, am alcătuit o scurtă listă cu piesele care nu ar trebui să lipsească în ziua cea mare.

  1. Transportul bebelușului 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai înainte de a naște este o scoică pentru autovehicul cu care să transporți nou-născutul. Aceasta este vitală atât pentru siguranța bebelușului, cât și pentru dezvoltarea lui armonioasă. Trebuie aleasă cu grijă și verificate datele privind omologarea. De asemenea, pe lângă scoică, în primele luni vei avea nevoie de un carucior landou pentru bebelusi. Potrivit specialiștilor, în primele luni de viață, poziția cea mai sigură și mai confortabilă pentru un sugar este cea în care este întins la orizontală. Landoul este singurul accesoriu care oferă una dintre cele mai bune protecții atât împotriva soarelui, cât și a frigului.

 

  1. Hrănirea nou-născutului

Dacă alăptezi, nu vei avea nevoie de multe accesorii privind hrănirea, singurele care și-ar putea dovedi eficiența ar fi o pompă de sân, care să te ajute să detensionezi sânii atunci când există lapte în exces, și câteva recipiente pentru depozitarea laptelui matern. În plus, îți vor mai fi necesare bavete, o pernă pentru alăptare, tampoane pentru sâni, sutiene pentru alăptare și o loțiune pentru mameloane. În cazul în care vei oferi celui mic formulă, atunci lista cu produse necesare crește. Pe lângă bărbiță, îți vor mai fi utile biberoane și alte recipiente de mancare pentru bebelusi, cum ar fi containerele pentru lapte praf sau genți termice pentru a păstra apa caldă, perie pentru biberon și tetine adaptate vârstei, formulă de lapte, suport pentru sticle termice și sterilizator.

  1. Somnul noului membru al familiei

Desigur, pe inventarul tău trebuie să se regăsească odihna celui mic. Chiar dacă vei alege varianta de co-sleeping, tot îți va fi necesar un pătuț sau un coș unde să-l așezi pe parcursul zilei când ai nevoie să pleci pentru câteva secunde de lângă cel mic. De ce este important să-l cumperi înainte ca cel mic să se nască? De multe ori, instalarea și montarea unei asemenea piese de mobilier poate necesita destul de mult timp și, odată cu emoțiile sosirii noului membru al familiei acasă, s-ar putea ca acest episod să îți îngreuneze primele zile cu cel mic. În plus, caută o saltea de bună calitate, fermă și care să-i asigure o poziție sănătoasă pentru coloana vertebrală. Poți alege un model cu nucă de cocos, care permite o mai bună circulare a aerului și împiedică încălzirea excesivă a corpului. În plus, acestea nu permit dezvoltarea acarienilor, nu rețin praful și sunt stabile din punct de vedere termic. Vei avea nevoie și de un sac de dormit, acestea fiind mai sigure decât păturile pentru somnul de peste noapte. 

  1. Baia sugarului

Un alt aspect de care ar trebui să te ocupi înainte de nașterea celui mic este băița. Așadar, cumpără o cădiță specială pentru el sau, dacă deții o vană, atunci achiziționează un suport care poate fi poziționat în interiorul unei căzi pentru adulți. Ocupă foarte puțin spațiu și are o bază antialunecare, ceea ce va face acest episod sigur și plăcut. Vei mai avea nevoie de un termometru pentru verificarea temperaturii apei și produse de igienă speciale pentru bebeluși.

Pe lângă cele patru capitole dezvoltate mai sus, vei mai avea nevoie de scutece, de preferat fiind să nu faci stocuri foarte mari dintr-un singur număr pentru că cei mici se dezvoltă rapid în primele luni de viață. Desigur, lista ta va trebui să conțină câteva medicamente recomandate de pediatru, cum ar fi picături anticolici, cremă împotriva iritațiilor provocate de scutec, spray cu apă de mare, vitamina D și alte asemenea, o trusă pentru îngrijirea unghiilor și a părului, haine, șervețele umede pentru bebeluși, detergent special pentru îmbrăcămintea lor și un sistem de monitorizare.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.