Medicul primar cardiolog Paul Turcoman din cadrul SCJU Suceava, precum și arhitectul Beniamin Atodiresei, fac parte din echipa de consilieri locali ai candidatului PSD Vasile Rîmbu și au prezentat, luni, 29 aprilie, la lansarea candidaturilor, pe scurt, care este viziunea lor pentru a reuși să „facă Suceava Bine”.
„Viața mi-a arătat că pentru a obține performanță este nevoie de multă muncă și de implicare directă. De aceea, este o onoare și o datorie să fiu astăzi aici. Mă bucur să fiu în această echipă și cred că Suceava are nevoie de implicare pe toate planurile. Fiind medic, mă voi focusa pe acest domeniu, iar două dintre planurile noastre în acest sens sunt: înființarea a minim două centre de permanență, iar asta înseamnă crearea a două sedii, cu minim 5 medici de familie, care vor asigura în regim de gardă urgențele minore pentru suceveni”, a declarat medicul Paul Turcoman.
De asemenea, Turcoman a vorbit și despre construirea unui spital municipal, despre care a spus că este „un plan pe termen lung”.
„Pe lângă creșterea cantității serviciilor medicale pentru suceveni, consider un beneficiu și implicarea Universității în acest proiect prin participarea celor care performează, fie de la Medicină Generală, fie asistenții medicali pe partea de practică a studenților, inclusiv pe viitor, pentru viitorii medici, asistenți medicali, pentru un loc de muncă pentru a-și desfășura activitatea și a-i ține în zonă”, a spus Turcoman.
La rândul său, arhitectul Beniamin Atodiresei, care se află pe locul 5 pe lista de consilieri locali, a transmis că municipiul Suceava se va face bine și prin redefinire arhitecturală.
„Întrucât, după 20 de ani, datoria noastră este de a salva Suceava, începem,în fapt, prin redefinirea centrului administrativ, în sensul în care cetățeanul este parte din actul administrativ. Nu poți să decizi fără cetățeni, iar noi asta intenţionăm: să facem cetățeanul co-participant la actul administrativ. De asemenea, facem Suceava bine și prin arhitectură: asta ar însemna ca alături de centrul istoric care stă pe o anumită sensibilitate, pe o anumită atmosferă a locului care ar trebui recuperat, să trecem într-un centru civic care, după cum bine știți, este o expresie a comunismului sau a unui tip de socialism și, de aici, din a reface centrul istoric, centrul civic, am putea redefini și un alt centru în condițiile în care un oraș se dezvoltă și pe malul apei. Dacă am vedea că zona de mijloc a orașului care rupe cele două cartiere, Ițcani și Burdujeni, le-am putea defini ca un centru economic, pentru că dacă ne uităm acolo este o zonă industrială, deja o zonă comercială”, a spus tânărul arhitect.
Lasa un raspuns