Șvaițerul de Bucovina, peștele afumat de Dunăre, cârnații tradiționali, plăcintele poale-n brâu și multe alte bunătăți făcute la noi, vor fi promovate de acum sub un singur brand: produs în arie naturală protejată.
O listă întreagă de produse alimentare şi meşteşugăreşti din oazele de natură sălbatică ale României vor căpăta un statut special. Vor fi branduite cu marca „Produs în Arie Naturală Protejată” şi vor beneficia de o promovare specială. Autorităţile promit că le vom putea găsi în curând şi în supermarketuri. Este un ajutor pentru oamenii care trăiesc în aceste zone izolate, fără industrie.
„Am venit pregătiți cu tradiționalul șvaițer care numai în Țara Dornelor se poate găsi. Renumitele prăjituri poale-n brâu”, a precizat Basarab Bârlădeanu, director Parcul Naţional Călimani.
Producătorul nu va primi acest statut din oficiu, ci în anumite condiţii ce vor fi stabilite de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate. Certificatul va fi valabil timp de trei ani.
Costel Alexe, ministrul Mediului: Acordarea acestui certificat se va face în urma auditării produsului pentru a ne asigura că toate aceste produse sunt realizate în arii naturale protejate, urmând ca apoi să reușim să ne susținem aceste produse în lanțurile de hipermarketuri sau peste tot în afară.
În România sunt peste 1.500 de arii naturale protejate, care se întind pe 23% din suprafaţa ţării. Iar oferta de produse realizate în aceste zone este variată.
Ludovic Orban, premierul României: „Oamenii poate o să se sature de chimicale și o să încerce să caute lucruri de calitate… ”
Lasa un raspuns