Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a declarat, marți, la TVR INFO că cel târziu în ianuarie platforma prin care românii vor putea să solicite documentele de care au nevoie dintr-un singur loc va fi funcțională.

„Eu zic că în decembrie, ianuarie, cel târziu vom avea servicii de cloud în România care vor veni la pachet cu aplicația unică a statului român, la care deja lucrăm. Deja am făcut rost de bani, i-am adus în România, am făcut licitația, am întâlniri săptămânale cu specialiștii. Tot ce înseamnă permis, buletin, pașaport, documente de studii, inclusiv cardul de sănătate va fi integrat. Vom integra toate serviciile publice date de mai multe ministere (…) într-un singur loc, tocmai pentru a scurta drumurile pe care oamenii le fac la ghișee”, a declarat Bogdan Ivan, la Tvr INFO.

Întrebat ce se va întâmpla cu personalul care avea ca sarcină de lucru ”plimbarea hârtiilor”, ministrul a spus că oamenii vor avea posibilitatea de a merge la cursuri de formare profesională, iar cei care nu vor putea, vor găsi alte formule, mai ales că este nevoie de forță de muncă și în privat.

„Oamenii buni care au capacitarea de a se reactualiza cu noile vremuri o să meargă la cursuri de formare profesională și o să rămână, cei care o să aibă muncă, carieră redundantă cu siguranță o să găsească altă formulă, fie o să meargă la pensie dacă îndeplinesc condițiile, fie o să găsească alte formule de muncă pentru că astăzi avem nevoie de oameni și în privat și ducem multă lipsă în privat de oameni de bună calitate, așa că oamenii din administrație nu ar trebui să fie înfricoșați”, a subliniat ministrul.

România intensifică lupta împotriva știrilor false. Ministerul Digitalizării intervine acum direct, facilitând raportarea conținutului manipulativ către platformele de social media. Fenomenul „deepfake” este recunoscut global, iar democrațiile din întreaga lume caută soluții pentru a contracara această provocare.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a explicat cum funcționează acest nou sistem în țara noastră.

„Am creat o celulă de criză formată din tineri, cărora le mulțumesc pentru că au stat peste program, că s-au implicat în această perioadă. Împreună cu colegii mei am creat designul acestei platforme, am creat și mecanismul acesta prin care odată transmisă informația, în funcție de platforma pe care este, în funcție de conținutul pe care îi are acel link raportat, se duce automat către acea autoritate este responsabilă, poate sunt situații care tin de ANPPC, de Consiliul Concurenței, etc, am creat acest mecanism automatizat”, a explicat ministrul Bogdan Ivan, la TVR INFO.

Ministrul a mai spus ca platformele care încurajează mesajele ”deep fake” riscă amenzi foarte mari, scrie tvrinfo.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.