Printre migranții intrați ilegal în România există și persoane care prezintă riscuri la adresa securității naționale, a confirmat ministrul de Interne Carmen Dan, dar tot ea precizează că numărul lor este redus și că aceștia unt ținuți în centre cu regim închis.
„Cei care sunt identificați ca prezentând un minim risc sunt în centre cu regim închis. Cei care sunt în centrele de azil sunt într-un regim deschis, dar nu sunt lăsați nesupravegheați. Sunt autorități care sunt foarte atente ca lucrurile să rămână într-un cadru firesc.”, a precizat ministrul.
Carmen Dan spune că aproximativ 2000 de migranți ilegali au forțat în acest an granițele României pe cele 3 căi care vin dinspre Turcia și Balcani: Marea Neagră și frontierele cu Bulgaria și Serbia.
„Undeva la 1.300 pe frontiera cu Serbia, undeva la 300 dinspre partea bulgară și aproximativ 400 dinspre Marea Neagră. Nu suntem nici ezitanți și nici depășiți de situație. Aceste persoane intră în proceduri foarte stricte”, a ținut să precizeze oficialul.
Marea Neagră reprezintă cel mai nou punct de intrare în România a migranților veniți din zonele afectate  de conflicte din Orientul Mijlociu, dar oficialii din minister susțin că sistemul SCOMAR se dovedește capabil să depisteze navele de la 22 de mile marine, fapt ce împiedică vasele cu imigranți să ajungă la țărm înainte de a fi abordate de Garda de Coastă.
Gradul de ocupare a spațiilor de cazare rezervate imigranților este în prezent la 80-90%, conform spuselor ministrului de Interne.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.