Poți să îl folosești fie sub formă de pulbere pe care să o adaugi în salată sau ceai, fie răzuit în stare proaspătă. Este un produs pe care îl poți găsi extrem de ușor atât în supermarket cât și în piață, unde mai pui și faptul că nu este deloc scump.
Consumându-l zilnic este util atât la îmbunătăţirea digestiei, arderea grăsimilor cât și la calmarea durerilor din diverse afecțiuni.
Consumându-l frecvent îți va proteja ficatul de boli
În anul 2012 a fost efectuat un studiu pe baza beneficiilor consumului de ghimbir, studiu publicat ulterior în publicaţia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, unde este susținut faptul că ghimbirul şi cicoarea au un efect benefic, similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare.
Ajută la curățarea sângelui de toxine, la o mai bună absorție a nutrimenților și eliberează anumite enzime importante în procesul de digestie.
Împiedică depunerea colesterolului pe artere
Este un excelent antioxidant, care în combinație cu ceapa și usturoiul are grijă de buna funcționare a sistemului cardiovascular. Ajută la transportul oxigenului și a nutrimenților către toate celulele corpului. Efectele sale minunate se pot observa asupra grăsimilor din întreg organismul fiind indicat chiar și în curele de slăbire.
Datorită unui compus din compoziţia lui, este eficient și pentru a curăţa căile nazale favorizând astfel o respirație mult mai bună.
Este un antiinflamator natural
Gingerolul este cea mai important substanță din ghimbir, este antiinflamatoare , un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Cercetările realizate au ajuns la concluzia că ghimbirul este la fel de eficient precum ibuprofenului însă fără să producă reacţii adverse la stomac .
Benefic și pentru gravide
În cazul în care ești gravidă și te confrunți cu grețuri matinale poți să apelezi cu incredere la ghimbir. În plus, are o importanță deosebită și asupra bunei funcționări a sistemului limfatic. Ajută la împiedicarea reacțiilor inflamatorii și împiedică dezvoltatea tumorilor.
Cum se prepară ceaiul de ghimbir
Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină fără coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieste-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.
(sursa: http://www.clicksanatate.ro/Motive-pentru-care-trebuie-sa-consumi-ghimbir-zilnic_0_18202.html)