Acești 3 milioane de lei ar putea fi suportați de încasările consistente pe care le va înregistra primăria în prima parte a anului, edilul afirmând că „pe fondul încasărilor de impozite și taxe, suma de 3 milioane de lei ar putea fi suportată cel mai ușor până la 31 martie”.
El a mai declarat că doreşte ca fondurile să ajungă la spital, pînă la sfîrşitul primului trimestru, atunci cînd ar urma să se încheie proiectul de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor.
„ Mi se pare corect să acordăm acești bani spitalului întrucât aproximativ 40% din pacienții internați și apoape jumătate din cei care merg la Unitatea de Primiri Urgențe sunt din municipiu. Ca atare, municipalitatea trebuie să dea și ea înapoi, fiind și responsabilitatea noastră ca cetățeni” a spus edilul.
Astfel, cei 3 milioane de lei vor putea ajunge la bugetul Spitalului, dacă membri Consiliului Local vor fi de acord cu această propunere. În ansamblu propunerea primarului nu este una negativă, dimpotrivă – deși poate pentru un spital atât de mare ca cel județean 3 milioane de lei nu înseamnă chiar atât de mulți bani, putem trage cu ochiul la spitalul fălticenean care cu doar 2,5 milioane de lei a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație care va deservi mii de oameni în anii care vor urma. 3 milioane ar trebui să fie suficienți pentru instruirea personalului pentru a lucra cu aparatura din spital, ori ar putea achiziționa aparate sau consumabile ce le lipsesc în momentul de față.
Lasa un raspuns