Muzeul Bucovinei organizează în perioada 19 – 30 august 2019, în sediul Muzeului de Istorie, ediţia a VIII-a a Atelierelor de artă pentru copii Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare. Anul acesta organizatorii revin cu atelierele de pictură, pictură – tehnici mixte și modelaj, binecunoscute și apreciate de micii artiști care sunt inițiați în tainele maeștrilor de profesorii Camelia Rusu Sadovei și Iulian Asimionesei.
Datorită numărului mare de solicitări pentru atelierul de modelaj anul acesta vor exista 2 grupe, una dimineață și una după-amiază, pentru a crește numărul de locuri disponibile. Înscrierile se fac la Biroul Artă al Muzeului Bucovinei, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, începând cu 24 iunie.
Taxa de participare este de 30 lei /copil /atelier.
Informații suplimentare la 0230 216439, interior 117/133.
Fiecare dintre ateliere se va desfăşura pe o perioadă de 5 zile, 3 ore pe zi, dimineaţă sau după-amiază, după următorul program:
Săptămâna 19 – 23 august 2019
Orele 9-12: „Alternative plastice” – se prezintă tehnici picturale şi grafice prin exemplificare cu lucrările plastice din colecția de artă a Muzeului Bucovinei; se urmăreşte însuşirea şi utilizarea tehnicilor de compoziţie (suprapunere, repetiţie, contrast şi armonie) precum şi combinarea tehnicilor de lucru (grafică, pictură, colaj, printuri).
Participă copii cu vârsta minima de 8 ani.
Orele 13-16: „Fantezie în culori ” – atelier de pictură în care sunt prezentate copiilor tehnici picturale și se fac exercitii cromatice de obţinere a tonurilor şi nuantelor, plecând de la exemple de lucrări ale pictorilor bucovineni.
Copii cu vârsta minimă de 12 ani.
Săptămâna 26 – 30 august 2019
Orele 9-12 și 13 – 16: „Sculptura – arta volumelor”- un atelier de modelaj în lut, cel mai de succes dar și cel mai accesibil copiilor de orice vârstă. Se urmăreşte exprimarea plastică a tinerilor artişti, folosind materiale, instrumente si tehnici specifice modelajului în lut.
Pot participa copii cu vârsta minimă de 6 ani.
La finalul atelierelor, în luna septembrie, se organizează o expoziţie cu lucrările realizate de participanţi în cadrul celor patru ateliere, la vernisajul căreia vor fi invitați autorii lucrărilor, părinți, profesori și admiratori, presa, dar și publicul larg. În ziua vernisajului vor fi acordate premii şi vor fi înmânate diplome de participare tuturor expozanţilor.
Prin organizarea acestor ateliere se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, scenografiei, picturii de şevalet şi graficii şi analizarea imaginii artistice, prin raportare la tehnicile şi lucrările de artă studiate. Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii.
Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.
Lasa un raspuns