Noul Pavilion de Oncologie de la Suceava a fost inaugurat vineri, 27 septembrie, în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a managerului Spitalului Clinic Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, a fostului manager al unității spitalicești, primarul ales al municipiului Suceava, ec. Vasile Rîmbu, precum și a prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan. La momentul inaugural au luat parte și medici ai unității spitalicești, consilieri județeni, dar și vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan.
De asemenea, noua clădire a fost sfințită de un sobor de preoți.
Managerul unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, a mulțiumit tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, dar și celor care „îl vor face să strălucească”, respectiv corpul medical.
„Este o zi de sărbătoare pentru noi, pentru că finalizăm lucrările la noul Pavilion de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Suceava. Nu am fi astăzi aici dacă mai multe verigi ale unui sistem foarte bine închegat nu ar fi funcționat așa cum trebuie. De la identificarea unei probleme, la găsirea unei soluții, la finanțarea acestei investiții, la cel care execută și pune în operă investiția și nu în ultimul rând și la cei care îi dau o strălucire și mai mare investiției și aici mă refer la corpul medical. Le mulțumesc fiecăruia dintre cei care au pus umărul la realizarea investiției. Alături de doamna doctor Motan, directorul medical, avem corpul medical care în 2025 va pune umărul la refacerea corpului medical din Secția Oncologie”, a transmis managerul Spitalului Clinic Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheroghe Flutur, a declarat că este bucoros că această investiție importantă a fost finalizată. De asemenea, șeful administrației județene a adresat mulțumiri atât lui Vasile Rîmbu, fost manager și actual primar ales al Sucevei, cât și doctorului Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean Suceava.
„Mă bucur foarte mult că astăzi, 27 septembrie, sunt la acest punct final de construire a Pavilionului de Oncologie de la Suceava. Nu pot începe decât prin a spune cum s-a născut acest proiect și vreau să îi mulțumesc domnului Vasile Rîmbu, care este astăzi de față într-o altă calitate. Împreună am conceput proiectul noului Pavilion de Oncologie, având în vedere numărul mare de bolnavi și presiunea care era pe spital. Încă o dată, domnule Rîmbu, mulțumesc pentru că am făcut un parteneriat lung! Eu, în 12 ani de președinte al Consiliului Județean Suceava, aș spune că m-am identificat cu un obiectiv principal: sănătatea pe primul loc. Și dacă ne gândim că în 2009 Spitalul a trecut în subordinea Consiliului Județean, am participat la foarte multe transformări”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
El a adăugat că: „N-am venit cu mâna goală, dragi colegi, ci am două noi proiecte în domentiul sănătății, pentru care aseară am primit aprobarea: un proiect de 2 milioane de euro ce presupune dotări pentru Pediatrie, Radiologie și Medicină Fizică. Este vorba despre un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului și unul de recuperare a mâinii, prin stimulare electrică. Și un exoschelet robotizat de reabilitare a mersului. Este un proiect în parteneriat cu Ucraina. Al doilea, un proiect de 636 de milioane de euro, un dispozitiv mobil de radiologie, numai acest dispozitiv este în valoare de 200.000 de euro, dar aici avem un program foarte vast de prevenire comună a răspândirii virușilor în zona transfrontalieră, un centru de diagnostic și reabilitare medicală”.
Șeful administrației județene a trecut în revistă toate investițiile în curs de derulare de la Spitalul Clinic Județean Suceava.
„Vreau să vă spun că acum sunt în derulare în jur de 20 de proiecte la dumneavoastră acasă. Este vorba de anveloparea pe care o vedeți la Spitalul Nou – 13 milioane de euro, centrala de 350 de kilowați plus panourile fotovoltaice din parcare de încă 115 kilowați. Asta înseamnă o reducere cu 50. 000 de euro din total factură medie lunară de 100.000 de euro pentru căldură și curent. Avem proiectul de înlocuire a corpurilor de iluminat, anvelopare cu vată bazaltică, câteva mii de metri pătrați de geamuri, toate astea pentru confort în Spitalul Nou. Investiția pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, dotarea cu aparatură modernă de identificare a germenilor. Neonatologia, la fel, deja s-au primit o parte din dotări. Digitalizarea: 700.000 de euro numai pentru rezolvarea fluxului rapid al documentelor și o nouă stație de sterilizare, aici. Numai când citim ce se derulează astăzi în spitalul de la Suceava ne dăm seama de complexitatea investițiilor. Avem cabinet de planing familial, în Policlinică, cabinet de stomatologie pentru copii- aprobatr recent de CJ, Angiograf venit pe proiect transfrontalier, CT și Mamograf 3D, apoi extinderea UPU – supraînălțare pentru sala de politraumă, dublarea suprafeței ATI-ului și paturi pentru arși, sală de mese și cantină modernizate, depozit central de materiale, Ambulatoriu de Psihiatrie la Burdujeni, 2 săli chirurgicale pentru operații pe cord deschis, o sală pentru cursurile studenților, centrul de perfecționare, finanțarea liniei cu izotopi pentru cancerului de prostată, dar și multe altele. De asemenea, așteptăm o ordonanță a Guvernului pentru finanțarea Spitalului de Copii. Împreună cu Vasile Rîmbu, care era manager la acea vreme, pornisem inițiativa, un drum lung, dar eu sunt convins că vor fi alocați bani pentru aceste investiții”, a spus Flutur.
În încheiere, președintele CJ Suceava a spus: „Am ținut să dublăm capacitatea Oncologiei și să avem paturi pentru îngrijiri paleative. Sunt 12 astfel de paturi, dar și locuri pentru aparținători. Știm că această boală are nevoie ca omul apropiat să fie alături. Investiția s-a făcut în timp record și îi mulțumesc constructorului pentru că a fost foarte prompt și am văzut o lucrare de calitate. Îmi exprim, domnule manager, speranța să continuăm parteneriatul dintre CJ Suceava, Spitalul Județean și Primăria Suceava, pentru construcția și dotarea Facultății de Medicină în timp scurt. Astăzi avem doar doi medici oncologi aici și mă bucur că din 2025 va veni și al treilea. De asemenea, mă bucur și pentru cei doi medici rezidenți de aici. E o mare bucurie să mă aflu între un fost manager și un manager de spital. Fostul manager va fi purtător de eșarfă în perioada următoare și eu îi doresc succes. Succes îi doresc și actualului manager, dar și echipei unității spitalicești”.
La rândul său, economistul Vasile Rîmbu, fostul manager al Spitalului și primarul ales al Sucevei, s-a declarat bucuros că proiectul său a fost pus în practică și transformat într-o investiție impunătoare. De asemenea, Rîmbu a subliniat că este foarte important ca inițiatorii proiectelor să fie amintiți la inaugurarea acestora.
„Aici, sunt în calitate de fost manager al Spitalului Județean Suceava și unul dintre inițiatorii construirii acestui edificiu. Atunci, împreună cu domnul președinte Gheorghe Flutur, cu fostul ministru al Sănătății, am zis să punem bazele unui microinstitut de oncologie la Suceava. Dată fiind situația de acum, cred că ne putem gândi la un institut de oncologie la Suceava pentru că nu înseamnă prea mult pentru suceveni. Este inedit că cineva care a inițiat un proiect să fie chemat la finalizarea lui. Zic eu, și eu așa am să fac, să nu-i uităm pe cei care au inițiat proiecte și să le acordăm meritele cuvenite. Până la urmă, noi urmărim interesul comunității. Mă bucur să-i revăd pe foștii colegi. De fiecare dată când trec pe lângă Spitalul Județean am un sentiment de bucurie, nu de nostalgie, pentru că văd că se continuă o linie începută încă din anul 2009. Aici mi-am petrecut 12 ani din viață, cei mai buni ani din cariera mea profesională. Datorită muncii dumneavoastră mi-am făcut o imagine care m-a ajutat predominant, total aproape, în ceea ce s-a întâmplat în această vară, neavând nevoie de alți agenți electorali.Mulți îni spuneau: domnule, te cunosc de la spital: fă în oraș ce ai făcut acolo. Ne dorim cu toții să facem ceva și să livrăm mai multă bucurie și mai multă satisfacție, dar asta numai împreună. În ceea ce mă privește, voi depune toată energia mea pentru a nu dezamăgi. Vă mulțumesc foarte mult și vă felicit domnule manager pentru finalizarea acestui proiect. Vă mulțumesc, domnule președinte, pentru meritul foarte mare pe care îl aveți în asigurarea finanțării proiectului!”, a spus primarul ales al municipiului Suceava, Vasile Rîmbu.
Investiția realizată de Consiliul Județean Suceava se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.
Practic, numărul de paturi s-a dublat, de la 43 în pavilionul actual, la 86. Noul pavilion de oncologie are patru etaje, cu aproape 5.000 de metri pătrați construiți. De altfel, noua clădire dispune și de camere pentru aparținători și un ambulatoriu.
: revista floare albastra = blue: atenție _ ciripitori KGB din PSD _ rușii se îndreaptă spre depozitele de armament din Transnistria _ alertă maximă _ f16 va traversa aceasta viitura in 10…0 s -start :
: cotele Dunării _ inundații istorice în Transnistria _ stop !*:
: trupele ucrainene procedează la ajuta sinistrații din Transnistria _ president zelensky _ good morning _ Kamila Harris wins!*:
: Carl Sandburg poet SUA ” america doarme / dar _ aiaia / încet-încet/ america se trezește //”____operatiune ” Crimeea in albastru start _ operațiunea Crimeea in albastru este echivalentul marii debarcări ” –––- diferența constă în aceea că aliații vor comunica cu rușii liberi –––-
: Carl Sandburg poet SUA ” america doarme / dar _ aiaia / încet-încet/ america se trezește //”____operatiune ” Crimeea in albastru start _ operațiunea Crimeea in albastru este echivalentul marii debarcări ” –––- diferența constă în aceea că aliații vor comunica cu rușii liberi –––-:6h08′:
: https://revistafloarealbastra-blue.rf.gd ___ numai bine !*:6h10’am sâmbătă 28 septembrie 2024: