Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au făcut 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări şi produse din tutun.

În acest caz s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SvPCMIIT al ITPF au documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de țigări, atât peste frontiera verde cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova şi din Ucraina, fiecare membru al grupului infracţional având scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse.

Activitățile efectuate, la data de 22 ianuarie 2022, vin în completarea activităţilor desfăşurate la data de 19 ianuarie a.c., când, pe raza judeţelor Vaslui şi Suceava, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au desfăşurat alte nouă percheziţii domiciliare la membrii aceleiaşi grupări infracţionale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului 10.441 de pachete cu țigări, sumele de 194.150 de lei, 9.160 de euro, 3.000 de dolari şi 20 de lire sterline. De asemenea, au fost indisponibilizate șase autoturisme.

În cele două zile, acţiunile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul STPF Suceava şi jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iaşi şi Gruparea mobilă de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute în codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.