”(…)Din păcate, în rândul celor 181 de candidați dezirabili ai PNL pentru Camera Deputaților și Senat, doar 21% sunt femei, iar 79% sunt bărbați. Mai bine decât în trecut, dar mult sub cele asumate. Pentru că multe dintre aceste doamne sunt pe locurile semi-eligibile, de pe acum știm că procentul de reprezentare a femeilor va cădea sub 20% în grupul parlamentar liberal. Or, proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament, asumat de către PNL, impune minimum 30% femei și la fel pentru bărbați”, a scris Andreea Paul, pe facebook.
Ea a subliniat că, în 16 județe ale țării și în diaspora, PNL nu are nicio femeie candidat pe locuri eligibile sau semi-eligibile.
”E vorba de Alba, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Tulcea, Vâlcea, Vrancea. Astăzi, avem 11% femei în Parlamentul României, sub media mondială de 22% și sub media europeană de 30% în statele membre, respectiv sub 37% în Parlamentul European, sub Guvernul României cu 38% (în rândul miniștrilor) și sub Administrația Prezidențială cu 43% doamne (consilieri prezidențiali și consilieri de stat). Economia privată, unde competiția reală chiar contează, este mult în fața politicii: peste o treime din antreprenoriatul român este de genul feminin. Reforma clasei politice fără un just echilibru de gen este o utopie”, a continuat Andreea Paul.
Lasa un raspuns