Primarul Ion Lungu a anunțat că dacă nu vor exista contestații contractul pentru realizarea Podului Unirii, în zona comercială a Sucevei, ar putea fi semnat pe 19 decembrie.
„Pe 31 octombrie a fost licitația, au fost depuse două oferte, de către două asocieri, fiind declarată câștigătoare oferta depusă de asocierea SC Cornell’s Floor SRL cu sediul în Roma (județul Botoșani), SC Comir SRL Botoșani și SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Oferta câștigătoare este de 4,230 milioane de lei (aprox. 900.000 euro)”, a spus primarul Ion Lungu.
Edilul sucevean a spus că se va lua în considerare asfaltarea acestei rute până la limita cu orașul Salcea, în condițiile în care drumul va ieși în dreptul Școlii din Plopeni iar primarul Ilie Lungu și-a luat angajamentul că va asfalta un kilometru de drum până la calea ferată care este granița între cele două localități.
„În măsura în care vor demara lucrările la pod noi vom veni și cu lucrările pentru accesul la pod din strada Solidarității până în zona celor de la General Construct iar de acolo se coboară spre râul Suceava și se iese în zona Termica. La Termica avem o suprafață betonată pe infrastructura de la Termica și avem o asociere cu orașul Salcea. Această mini-rută ocolitoare va ieși la școala generală de la Plopeni. Acolo deja cei de la Salcea au asfaltat un kilometru de drum și am vorbit cu domnul primar care va prinde încă un kilometru anul viitor în așa fel încât să vină pe la calea ferată iar de acolo este limita de proprietate a municipalității”, a mai spus primarul Lungu.
Ruta alternativă de circulație înspre Salcea are o lungime de 4 km. Lungu a spus că noul pod va fi botezat Podul Unirii. Termenul de realizare a lucrării este de 24 de luni.
Conform studiului de fezabilitate și indicatorilor tehnico-economici, podul va avea o lungime de 104,4 metri, o lăţime totală de 11,20 metri, din care 7,80 metri carosabil şi câte 1,5 metri de trotuar de o parte şi de alta, fiind făcut pentru a suporta și trafic foarte greu.
Lasa un raspuns