Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul subunităților și secțiilor de poliție dar și lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de urgență Suceava sunt prezenți în zile de 30 aprilie și 01 mai în teren pentru a se asigura că cetățenii se distrează în siguranță și organizează activități de picnic și grătar cu respectarea prevederilor legale.
Deși vremea nu este foarte prietenoasă în aceste zile, mulți suceveni aleg să își petreacă timpul liber în familie, iar grătarul este aproape nelipsit indiferent de condițiile atmosferice. Uneori, excesul de alcool, ignorarea unor recomandări preventive minime, pot genera un risc infracțional și victimal crescut.
Tocmai de aceea, polițiștii au desfășurat activități de informare și responsabilizare, în special în zonele turistice ale județului dar și în locațiile în care cetățenii au ieșit la picnic pentru a petrece împreună cu familia și cu cei dragi.
Polițiștii au identificat un risc sporit privind furturile din auto în contextul în care la activitățile de picnic mulți cetățeni nu își asigură mașinile sau lasă geamurile și portierele deschise pentru a asculta muzică.
Tocmai de aceea polițiștii au purtat discuții cu proprietarii vehiculelor pentru informarea și responsabilizarea acestora în vederea adoptării unui comportament preventiv. Proprietarii vehiculelor au primit ghiduri cu recomandări preventive.
De asemenea, copiii identificați în zonele de agrement au primit din partea polițiștilor cărți și jocuri puzzle pentru a petrece timpul liber în mod activ și constructiv.
Șoferii vehiculelor au fost atenționați să nu se urce la volan dacă au consumat alcool, fiind prezentate riscurile în plan juridic dar și personal.
Activitățile au fost desfășurate în zona municipiului Suceava, comunelor Adâncata și Ilișești, dar și pe raza orașului Gura Humorului și a zonei Voroneț.
Au fost distribuite peste 200 de materiale preventive.
Activitățile au fost derulate în sistem integrat, la acțiuni participând și lucrători ISU Suceava care au promovat recomandări preventive și au prezentat cadrul legislativ privind utilizarea focului deschis.
Astfel, pompierii militari au arătat că focul se poate aprinde în locuri special amenajate și în condiții de siguranță care să nu permită extinderea la vecinătăți, iar înainte de plecare focul trebuie în mod obligatoriu stins și cenușa trebuie acoperită cu pământ.
Lasa un raspuns