Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, a arătat că în acest moment nu există un Regulament care să reglementeze acordarea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.

Potrivit legii, acordarea acestui spor stipulează faptul că „angajatul care l-a avut în luna decembrie 2009, trebuie să îl aibă și în prezent, dacă condițiile de muncă nu s-au schimbat”, precizează conducerea ASI Suceava.

Persistând în greșeală, IȘJ Suceava a trimis în școli o adresă fără forță juridică, total nelegală față de normele din Legea 71/2015. Conform consilierul juridic al IȘJ Suceava, domnul Ovidiu Ungureanu, care se substituie organelor abilitate ce trebuie să stabilească condițiile de muncă periculoase, ne îndeamnă să purcedem la remedierea riscurilor identificate la locul de muncă, iar cu luna următoare să se sisteze plata sporului. Care plată? Cea care nu se face?”, se întreabă Giani Leonte

El a precizat că fiecare unitate de învățământ care are Hotărâre judecătorească pe această speță a făcut toate demersurile legale adică a obținut buletinul de expertizare de la Direcția de Sănătate Publică Suceava; cuantumul sporului a fost stabilit în Consiliul de administrație al unității de învățământ; în calitate de ordonator de credite și angajator, directorul unității școlare a emis decizia privind plata sporului; statele de plată au fost întocmite cuprinzând aceste sporuri, dar IȘJ Suceava a refuzat punerea în plată, lucru care constituie abuz în serviciu.

Înștiințăm IȘJ Suceava că monitorizăm și noi gravele abuzuri și încălcări ale neaplicării hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile. Finalitatea demersurile noastre va dovedi că am avut dreptate iar cei vinovați vor plăti”, a mai declarat președintele ASI Suceava, Giani Leonte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.