Din raportul de activitate întocmit de Comisia de evaluare a managementului la Centrul Cultural „Bucovina” reiese că programele și proiectele culturale derulate pentru perioada de management analizată au contribuit la îndeplinirea obiectivelor principale ale instituției în conformitate cu legislația în vigoare, dar și cu respectarea direcțiilor prioritare ale strategiei culturale a județului. „Vă pot spune, cu satisfacție, că activitatea din anul 2015 s-a desfășurat la nivelul așteptărilor noastre și la nivelul cerințelor Consiliului Județean Suceava. Vă pot informa că absolut toți indicatorii pe care i-am avut prevăzuți în programul minimal al anului precedent, au fost realizați și depășiți, unii chiar dublați”, a declarat Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina.
Indiferent dacă vorbim de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, de Școala de Artă „Ion Irimescu”, sau de Centrul de Promovare a Tradițiilor Populare, trebuie menționat că cele trei direcții de cultură au planuri mari pentru județ. Deși se confruntă cu lipsa spațiilor de activitate, atât Ansamblul, cât și Școala de Artă, doresc să se extindă pentru o mai bună promovare a culturii și, de ce nu, a tradiției bucovinene.
În ceea ce privește soarta Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, mândria noastră, conducerea instituției culturale a declarat că aceasta este încă incertă întrucât până acum nu s-a rezolvat nimic. Managerul Varvaroi, susține că doar președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, poate salva situația și poate pune Ansamblul la loc de cinste. „Noi fiind ai Consiliului Județean, am stat foarte liniștiți, chiar cu așteptări deosebite. Inițial s-a discutat că se va termina Modern-ul și va fi locația Ansamblului „Ciprian Porumbescu” și a Cinematografului. Între timp a apărut Teatrul care, la o primă discuție cu municipalitatea, urma să ia un etaj al clădirii, însă, analizând situația, putem activa în condiții bune, în celelalte spații. În luna februarie a.c. trebuia făcută intabularea pentru a fi distribuite spațiile, însă, în ultima vreme nu știu ce s-a întâmplat că văd că situația trenează. Așteptăm ca președintele CJ să iasă din Spital și să se întâlnească cu primarul pentru a rezolva problema”, a subliniat managerul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi.
Problema lipsei spațiilor este pusă și în cadrul Școlii de Artă „Ion Irimescu”, care ar dori să se extindă, întrucât domeniile culturale sunt multe, însă mai sunt câțiva pași de urmat și acolo. „Eu aș dori ca la anul să mai înființăm încă două catedre, însă avem nevoie și de spațiu, pentru că acesta lipsește cu desăvârșire”, a precizat directorul Școlii de Artă „Ion Irimescu”, Ion Băițan.
Centrul Cultural Bucovina funcționează ca un centru științific, metodologic și logistic pentru așezămintele culturale din județ pe care le coordonează, monitorizează, consiliază și sprijină profesional, logistic și, după caz, financiar în realizarea politicilor culturale locale.
Lasa un raspuns