Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a comentat, luni seară, în direct pe B1 TV, anunțul făcut de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care declarase că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială – un anunț similar a fost făcut ulterior și de Dan Barna, care a precizat că parlamentarii Uniunii vor renunța și ei prematur la mandate, în același scop. Cu toate acestea, prevederile legale în vigoare arată că demersurile sunt mai degrabă niște gesturi populiste decât niște decizii luate pentru obiectivul pretins.

În primul rând, trebuie spus extrem de clar tuturor celor care ne privesc și care sunt oameni informați – acești oameni pot opta pentru renunțare doar în momentul când au vârsta de pensionare, până atunci pensia rămâne în vigoare. Această modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul mi se pare extrem de gravă. Unu, pensiile speciale au fost introduse de către PSD, PSD împreună cu UNPR. Singurii care au încercat eliminarea pensiilor speciale în ultimii 12 ani de zile au fost guvernul domnului Emil Boc – a fost singurul care și-a permis și a intrat într-o coliziune puternică cu asociații profesionale, cu oameni din intelligence, cu rezerviști. Singurul care a făcut asta a fost Emil Boc și trebuie spus acest lucru, care a venit și a spus toate pensiile din România se plătesc pe contributivitate. De asemenea, pe data de 28 ianuarie anul acesta, Florin Roman, Robert Sigihiartău, Pavel Popescu, practic la inițiativa colegilor mei deputați liberali susținuți de senatori și în numele Partidului Național Liberal, s-a votat în Parlamentul României tăierea tuturor pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților”, a explicat Rareș Bogdan, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Eurodeputatul a menționat că „legea a trecut și, din păcate, la 48 de ore după ce a fost votată, a fost atacată de doamna Renate Weber, Avocata Poporului numită de către domnul Dragnea și domnul Tăriceanu, și a fost sesizată Curtea Constituțională, Curte care trebuia să se întrunească pe data de 8 martie – din păcate, a apărut COVID și s-a amânat ședința de constituire a sesizării făcute de doamna Weber, care a blocat promulgarea legii de către Președinte, care era pregătit să o promulge și să o publice în Monitorul Oficial, până pe data de 10 mai. Pe data de 10 mai, CCR s-a întrunit, CCR care beneficiază 8 din 9 judecători de pensii speciale, a anulat practic demersul nostru, demers corect constituțional. Nu ne-am oprit. Florin Roman împreună cu colegii mei au venit, din nou, și au impozitat pensiile speciale, doamna Weber a sesizat din nou Curtea Constituțională și Curtea Constituțională trebuia să se întrunească pe data de 24 septembrie și a amânat de două ori ședința de judecată a sesizării până după alegeri practic, pe 14 decembrie. Aceasta este odiseea pensiilor speciale din România, pe care Partidul Național Liberal le-a tăiat de două ori și le-a impozitat, iar cei din PSD, ajutați fiind de către cei din CCR și Avocatul Poporului…

El este de părere că în cazul USR gestul de luni seară ar putea fi pus probabil pe o lipsă de experiență.

Mă supără însă, mă întristează, mă mâhnește faptul că într-un demers absolut politicianist, absolut propagandistic, absolut populist se alătură Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România. Cunosc bine Uniunea Salvați România, îi cunosc pe oamenii de acolo, îi știu pe mulți dintre ei, sunt oameni de bună credință și nu îmi place nici că ne atacă zi de zi, nici că nu cunosc Codul administrativ (…)”, a adăugat Rareș Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.