Asta e cea mai veche reţeta de mici pe care poporul român o are. Deşi, după cum e normal, fiecare zona, fiecare gospodar a adaptat reţeta după propriul gust, asta e reţeta la baza căreia stau toate cele de acum. Fă micii româneşti de casă, aşa cum o făceau strămoşii noştri, e atât de simplu!
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 45 min
INGREDIENTE:
– 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar şi oaie)
– 200 ml zeamă de oase de vită
– 3 căţei de usturoi
– 1/2 linguriţă de bicarbonat
– Condimente (cantitatea o stabileşti după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE:
1. Deşi carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o maşină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeamăde oase.
2. Adaugă condimentele, amestecă energic.
Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă şi bicarbonatul. Dacă vrei, poţi să şi gusti, că să potriveşti cum trebuie aromele.
3. Cel mai important lucru, secretul unei paşte de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii şi lasă-i în frigider între 3 şi 24 de ore, că să se pătrundă bine carnea de condimente.
4. Că să aibă crustă rumenă şi interior suculent, micii trebuie puşi când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute şi scoate-i rapid, nu vrei sădevină fazi şi uscaţi!
Sursă: healthy-romania.ro
Lasa un raspuns