Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a ținut să clarifice anumite aspecte legate de eronata înțelegere a demersurilor guvernamentale în transpunerea în fapt a programului de guvernare adoptat de Parlament.
„Din respect pentru electoratul care ne-a votat, pentru cel care nu ne-a votat, ca și pentru electorii care nu au votat deloc, încerc să clarific aspecte legate de eronata înțelegere a demersurilor guvernamentale în transpunerea în fapt a programului de guvernare adoptat de Parlament. Sunt politicieni care nu pot accepta acțiunile Guvernului ca fiind menite să asigure românilor siguranța zilei de azi ca și a celei de mâine incluzând condiții decente de sănătate, instruire, protecție socială. Dimpotrivă, le văd ca pe măsuri destinate prăbușirii nivelului lor de trai și se erijează în apărători ai drepturilor acestora”, a declarat senatorul sucevean.
Ioan Stan susține că, recent, un astfel de demers a încercat să-și facă drum spre conștiința sucevenilor.
„Astfel, se deplânge în textul cu pricina situația cumpărătorilor de mașini poluante. Las la o parte faptul că acele achiziții nu erau, de cele mai multe ori înmatriculate în România privând astfel bugetul de stat de sumele pe care cumpărătorii onești le achitau. Am fost pur și simplu invadați de autoturisme demne de muzeu, înmatriculate în Bulgaria ori în alte părți, dar, repet, nu în România. Numai în perioada 1.01 – 1.09.2017 au intrat în țară cu 80% mai multe mașini decât în aceeași perioadă a anului trecut. La un așa volum de achiziții calitatea aerului este net pusă în pericol de motoarele poluante și periclitarea sănătății noastre primează în logica oricui este de bună credință”, a mai declarat senatorul PSD.
Social democratul sucevean precizează că, „în această încercare de mistificare a eventualilor cititori”, se mai face referire la fiscalizarea contractelor de muncă cu timp parțial, deplângându-se impozitarea respectivilor angajați.
„Combaterea muncii la «gri» care motivează măsura respectivă, faptul că angajatorii, în încercarea de a reduce sarcina fiscală, încheie contracte de muncă cu timp parțial deși activitatea desfășurată de angajat presupune un program normal de muncă nu este considerat important pentru autorii declarațiilor cu pricina. De asemeni, nici un cuvânt despre categoriile de angajați cu astfel de contracte și care sunt exceptate de la impozitare. În mare, astfel de afirmații creează impresia unei lecturi superficiale a textului încriminat”, a completat acesta.
Mai departe, Ioan Stan a abordat și subiectul trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, fiind de părere că, șa fel ca și în aspectele relevate anterior, inițiativa este condamnată integral din false considerente de suplimentare a birocrației și de mărire a sarcinii fiscale.
„Se eludează, cu bună știință reducerea cotelor cumulate ale contribuțiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25% și reducerea numărului acestora de la 9 la 3, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%, majorarea nivelului venitului lunar brut în funcție de care se acordă deducerea personală, revizuirea modului de impozitare al IMM-urilor care realizează venituri de la 500.000 la 1.000.000 euro și care plăteau până acum 16%, la 1% pe veniturile realizate. Foarte important și de asemeni nebăgat în seamă, O.G. transpune în legislația românească prevederile Directivei 2016/1164 a UE pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale. Acestea fiind zise, deși sunt de acord cu faptul că este dreptul democratic al fiecărui cetățean la propria opinie și că este în practica oricărei opoziții încercarea de a împiedica acțiunea guvernanților, am convingerea că nu este nimic constructiv în demersuri ca cel de mai sus. Cu atât mai mult cu cât ele sunt practicate de exponenți ai unor regimuri politice de tristă amintire”, a mai spus Ioan Stan.
Senatorul PSD este convins că nici un român nu a uitat și nu poate uita cine a tăiat pensiile și salariile, indemnizațiile și alocațiile, cine a închis spitale și a împovărat țara cu împrumuturi înrobitoare, cine guverna atunci, nu suficient de demult pentru a spera în uitarea celor loviți.
„Vă aducem aminte cutremurați aceste lucruri căci memoria lor este dureros de trează și sancționarea electorală a celor care au promovat acest mod de a guverna a fost pe măsură. Poate încercăm totuși să fim serioși!”, a conchis senatorul PSD Ioan Stan.
Lasa un raspuns