Că sunt total desprinși de realitatea românească o demonstrează proiectele de legi sau de amendamente la legi pe care au timp să le gândească între legile ce le asigură lor salarii și pensii. După propunerea inclusă în legea vânătorii de a limita numărul de câini ai ciobanilor, alți câini, cei de companie, nu vor mai putea fi transportați decât în cuști speciale deoarece Comunitatea Europeană vrea să scădem numărul accidentelor de circulație cu 50% și, în concepția demnitarilor, noua prevedere legală va rezolva situația. Apropo de amendamente la Legea Circulației, din 2012 se tot vehiculează acela cu conducerea agresivă care tot nu a fost și nici nu cred că va fi vreodată legiferat întrucât tocmai ei, demnitarii, împreună cu familiile și prietenii lor, sunt cei care ignoră orice lege, a statului sau a bunului simț circulând cum le vine la îndemână ajutați de sirene și stroboscoape ilegale, pe care Poliția NU LE VEDE, la volanul unor bolizi de zeci de mii de euro, bani pe care îi justifică cu greutate.
Am fost uimit să regăsesc nume de demnitari lipsiți de pregătire de specialitate, exemplele sunt atât de multe că ar macula hârtia, în comisiile de specialitate care avizează legile propuse spre promulgare și m-am întrebat cine controlează controlorii? E deja inutil să vorbim despre numărul delicvenților de tot felul care populează cele două camere, despre tupeul unora dintre acești „nimeni” ajunși demnitari care de la înălțimea „zeroului” pe care îl reprezintă ne judecă pe noi, cei care îi ținem în spate. Câtă vreme vom continua să alegem „liste de partid” fauna aceasta va continua să existe deoarece sunt exponenții unui anumit sistem, existent prin aceste locuri încă din vremea lui Caragiale. Mai mult, făcând ani de zile munca partidului, tot felul de Brânzovenești vor ocupa locurile actualilor „Gagamiță” de pe liste, ajungând și ei „demnitari”. Menținerea sistemului redistribuirii voturilor neexprimate va continua să aducă în fotoliile comode, nu numai oameni care nu merită să fie acolo dar și alți oameni care nici măcar nu au participat la alegeri, ce să mai vorbim să le fi câștigat în vreun colegiu oarecare.
România ar trebui să investească mai mulți bani în cercetarea biologică deoarece, fără un vaccin antidemnitar, indiferent cine și cum ar ajunge în Parlament, se va molipsi foarte repede de boala respectivă. Am revenit reticent la ideea că „trebuie” să respect instituțiile statului oricât de lamentabile ar fi performanțele acelora care le populează. Nu cred că simpla prezență pe o listă a unor interese de partid poate transforma un individ oarecare, ca să nu mai vorbim de oameni cercetați pentru delicte, unele majore, în nu știu ce semizeu căruia îi curge „dreptatea” la robinet.
Lasa un raspuns