Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că joi, 7 decembrie, a fost semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate un contract de finanțare de 9 milioane lei pentru Spitalul Județean.
Potrivit președintelui CJ Suceava, banii vin prin Casa de Asigurări de Sănătate de la Ministerul Sănătății, în urma solicitărilor făcute de către conducerea instituției.
Cei 9 milioane de lei sunt alocați astfel: 3,9 milioane de lei pentru lucrări la secția de îngrijiri paleative din incinta Spitalului vechi și 5,15 milioane de lei dotări, în special pentru secțiile de cardiologie și îngrijiri paliative.
Secţia de îngrijiri paliative, care va avea 25 de paturi, este absolut necesară spitalului, deoarece sunt situaţii când pacienţi ai spitalului, aflaţi în faze terminale ale bolii, nu pot fi externaţi pentru că nu au familii care să-i îngrijească la domiciliu sau sunt într-o stare foarte gravă.
Secția de cartiologie nu mai face față numărului mare de solicitări, iar după extinderea pe două nivele, prin construcția unui etaj nou pe corpul F al spitalului. După extindere, suprafața secției de cardiologie va fi de 6.000 de metri pătrați.
În judeţul Suceava sunt aproximativ 160.000 de oameni în evidenţă cu afecţiuni cardiace. 15-20 de paturi vor fi destinate terapiei intensive și tot aici vor fi integrate compartimentul de radiologie intervenţională și cel de stimulare și electrofiziologie cardiacă. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro, asigurată de administraţia judeţeană și de spital.
Gheorghe Flutur a mai anunțat că autoritățile județene își propun să achiziționeze aparatură de cea mai înaltă performanță în domeniul neurochirurgiei și epileptologiei.
”Vom continua investițiile la Spitalul Județean. La secția cardiologie facem o extindere la corpul F prin supraetajare, o extindere cu 600 de metri pătrați a spațiului. Vom procura aparatură de cea mai înaltă performanță în domeniul neurochirurgiei și epileptologiei. Vrem să achiziționăm o linie de neuronavigație de ultimă generație pentru operații de precizie pe creier și coloană, pentru intervenții în cazul atacurilor cerebrale și paralizie”, a precizat Flutur.
Lasa un raspuns