Pandemia de coronavirus nu a afectat mersul bun al lucrărilor de pe raza Stațiunii Turistice de Interes Național Sucevița, acolo unde mai multe investiţii importante se derulează în condiţii normale, iar creşterea standardelor de viaţă ale locuitorilor tind, în continuare, să se apropie de cele de la oraş.  

Un grandios proiect la care se lucrează în comuna Sucevița este cel de construire a Așezământului Cultural Multifuncțional. Amplul proiect va face ca în localitate să existe o clădire cu sală de spectacole, sală de conferințe, bibliotecă, grupuri sanitare, care va fi dotată cu  multimedia și sonorizare, mobilier și dotări specifice pentru oficiu.

„Suntem obligați să contribuim la păstrarea identității noastre culturale și tradiționale, iar acest Cămin Cultural asta va face: va găzdui oameni și acțiuni care ne vor promova comuna și județul. E drept că este un proiect de anvergură pe care l-am așteptat de ceva timp, pentru că am vrut să fie o variantă modernă a construcției, însă sunt convins că așteptarea a meritat. Pentru a-și face oamenii o idee, pot să vă spun că suprafața construită este de 1.180 mp, iar suprafața desfășurată este de 2.284, 50 mp, ceea ce înseamnă că va fi, cu adevărat, o clădire reprezentativă în comună. Lucrările se desfășoară în forță, iar termenul de execuție este de 2 ani”, a declarat primarul stațiunii turistice, Dorin Pînzar.

Clădirea de la Sucevița, care este finanțată prin Compania Națională de Investiții, este modelul anului 2015 și are o valoare de 1.200.000 de EURO.

O altă investiție aflată în plină desfășurare se referă la modernizarea drumurilor comunale prin betonare, fiind vorba în acest caz despre o lungime de 5 km,  ce cuprinde 22 de străzi din comună. În acest moment, 75% din acest proiect este realizat.

„Odată finalizat acest proiect, practic, nu vor mai exista drumuri comunale care nu au fost modernizate. Infrastructura rutieră va fi, în proporție de 100% modernizată. Suntem însă în proceduri și discuții pentru a prelua și alte drumuri în administrarea noastră pentru a le putea moderniza. Este vorba despre drumul forestier Poiana Mărului și Drumul Județean Drăgoșina, dar asta va mai dura”, a declarat edilul de la Sucevița.

O altă investiție importantă din această comună vine să protejeze gospodăriile din zonă de inundații și se referă la regularizarea pârâului Suceviţa și a afluenţilor. Acest proiect este finanțat de Apele Române, iar lucrările propriu-zise vor începe în aproximativ 2 luni.

„Prin acest proiect se investesc 3.500.000 de euro în comuna Sucevița doar în lucrări de apărări de mal, ceea ce înseamnă enorm pentru comuna noastră. Investiția vine să protejeze locuitorii din zonă de eventualele inundații, iar noi ne amintim că am mai suferit din cauza furiei naturii ceea ce înseamnă că un proiect ca acesta era foarte necesar. Mai mult decât atât, imediat ce aceste lucrări vor fi finalizate, vom amenaja și un parc, prin Ministerul Mediului, acesta fiind un proiect la care deja se lucrează, însă îl putem depune doar după ce terminăm cu apărările de mal”, a spus edilul Dorin Pînzar.

Mediul public și cel privat, colaborare pentru evoluția comunei

 

Un gest admirabil a fost făcut de POPAS TURISTIC BUCOVINA SRL a cărui reprezentant a ales să sponsorizeze pavajul pentru calea de acces de la cimitirul de la Biserica Ortodoxă din Sucevița.

Primăria a venit cu partea sa de contribuție, între cele două entități semnându-se un contract de sponsorizare.

„Sigur că ne bucură astfel de gesturi pentru că ne fac să simțim că nu suntem singuri în proiectul de modernizare și evoluție a comunei Sucevița. În fapt, scopul este unul comun: de a fi mai buni ca ieri și de a lăsa ceva în urmă, indiferent din ce postură. Îi mulțumim  antreprenorului pentru fapta frumoasă”, a transmis edilul Dorin Pînzar.

Investiția care rezultă din parteneriatul public-privat este înfrumusețată și mai mult de un Monument al Eroilor, care a fost construit cu bani de la Ministerul Culturii și care îi are trecuți cu litere istorice pe eroii din cele două Războaie Mondiale, din comuna Sucevița.

De asemenea, iluminatului ultra modern ce se regăsește pe toate străzile comunei, în viitorul apropiat, i se vor alinia și alte investiții: din buget local,  Primăria va amenaja și un loc de joacă la școală și va reabilita și Casa Mortuară din satul Voievodeasa.

„Trăim vremuri care ne  mai dărâmă planurile, însă am convingerea că, împreună le vom depăși cu bine, iar investițiile noastre vor continua să apară”, a conchis primarul comunei Sucevița, Dorin Pînzar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.