Astfel, județul Suceava se află pe primul loc în țară, fiind urmat de județele Iași, cu 3.580 de elevi, Vaslui, cu 3.080 de beneficiari și Botoșani cu 2.390 de beneficiari.
Beneficiari ai Programului național de protecție socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni este de maximum 150 lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție. Cuantumul sprijinului financiar este de 180 lei și poate fi modificat prin hotărâre de Guvern, la propunerea Ministerului Educației.
„Sprijinul financiar se sistează dacă elevul absentează nejustificat, minimum 20 de ore la diferite discipline de învățământ, elevul a fost eliminat de la cursuri, pentru o perioadă de trei sau cinci zile, conform prevederilor regulamentului de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, elevul a obținut sub nota 7 la purtare, sau elevul nu mai frecventează cursurile unității de învățământ, sau a fost exmatriculat”, a precizat Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
Lasa un raspuns