Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa a organizat un workshop intitulat „Profesii, ocupații posibile, competențe!”, care a avut ca principal obiectiv informarea agenților economici și sociali, potențiali angajatori, asupra nivelului de pregătire profesională al elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița.

Parte dintr-o etapă a proiectului european accesat de unitatea de învățământ, atelierul de lucru a reunit atât administratori de unități de cazare din zonă, reprezentanți ai ocoalelor silvice din Moldovița și Vama, cât și reprezentanți ai administrației publice locale. De la activitate n-au lipsit nici directorii școlilor din comunele vecine, care au considerat că atragerea fondurilor europene pentru creșterea nivelului educațional reprezintă un model de bune practice inclusiv pentru școlile pe care ei le administrează.

Participanții au discutat deschis despre mediul antreprenorial, despre principalele atracții ale zonei, precum și despre cunoștințele dobândite până acum de către elevi.

La rândul lor, agenții economici le-au recomandat elevilor să prioritizeze fiecare etapă a vieții, astfel încât în ziua în care vor deveni angajați să facă exact ceea ce și-au dorit. De asemenea, aceștia au apreciat că oferta pe care Liceul Moldovița o lansează pe piața muncii este una satisfăcătoare și reușește să răspundă tuturor cerințelor lor.

Am putea spune, astfel, că portofoliul de competenţe dobândite de elevii absolvenţi ai celor două calificări de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” vine în întâmpinarea cerinţelor de pe piaţa locală a locurilor de muncă, creionându-se portretul unui angajat ideal atât în domeniul turistic, cât şi în ecologie şi protecţia mediului.

Prezent la eveniment, primarul Traian Iliesi i-a îndemnat pe elevi să își sfătuiască apropiații să studieze la liceul din Moldovița, asigurând, încă o dată, conducerea unității de învățământ de sprijinul necondiționat al instituției pe care o reprezintă.

Atelierul de lucru face parte din proiectul „Stagii de practică pentru elevi, primul pas pentru o carieră de succes” – POCU/633/6/14/ 132290 Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin ProgramulOperațional Capital Uman 2014-2020.Activitatea: A5. CREAREA ȘI CONSOLIDAREA DE PARTENERIATE RELEVANTE ÎN VEDEREA SPRIJINIRII GRUPULUI ȚINTĂ PENTRU TRANZIȚIA DE LA ȘCOALĂ LA VIAȚA ACTIVĂ. Subactivitatea A5.1: Desfășurarea de campanii de informare coordonată în ambele sensuri: de la companii/sectorul privat către unitățile de învățământ, privind nevoile de instruire, precum și de la unitățile de învățământ către agenții economici/partenerii de practică, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii, la nivel național/ regional/local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.