După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală.
Poliția Română, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.
„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română și implicit de polițiștii suceveni în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.
Zilnic, polițiștii din cadrul structurii de analiză și prevenire a criminalității dar și polițiștii de proximitate și de la nivelul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor rurale de poliție desfășoară întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora discută despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.
Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, sunt transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.
Pe perioada vacanței de vară polițiștii suceveni în parteneriat cu alte instituții sau asociații și organizații nonguvernamentale au desfășurat campanii de prevenire și informare a tinerilor, tabere și școli de vară, sau activități punctuale la care au participat peste 5000 de copii din tot județul dar și cca. 500 de părinți și alte categorii de adulți.
Toate aceste activități au avut ca scop creșterea gradului de siguranță a copiilor prin adoptarea unui comportament preventiv dar și responsabilizarea părinților în ceea ce privește asigurarea dezvoltării tinerilor în condiții optime și de deplină securitate.
Și în această ultimă săptămână de vacanță (06 – 12.09.2021) polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava vor continua sub sloganul ,,Recapitulare la Siguranță” activitățile de informare și instruire a tinerilor, fiind inițiate însă și acțiuni de responsabilizare a părinților pentru prevenirea situațiilor de abandon școlar, în special în comunitățile defavorizate. Vor fi distribuite rechizite școlare și se vor prezenta părinților avantajele frecventării ciclurilor școlare de către copiii lor, pentru a avea un viitor mai bun și a dezvolta îmreună o societate civilizată și sigură.
Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.
Lasa un raspuns