Cei care sunt familiarizați cu interiorul muzeului se vor întreba probabil unde s-a putut organiza concertul deoarece spațiile simezei nu sunt deloc generoase. Ei bine, Corala s-a organizat pe treptele ce duc la etaj și publicul, prea mare pentru locurile pe scaune, s-a orientat cum a putut, mai preocupat de polifonia corului decât de confortul personal.
A fost o seară dedicată frumuseții muzicii corale de înalt nivel și asta nu pentru că membrii coralei erau mult mai sus decât spectatorii. S-au câtat multe piese din repertoriu, s-au cântat colinde, s-a cântat folk și s-au încântat oameni. Înconjurați de frumusețe plastică, spectatorii s-au bucurat de frumusețea muzicii într-o atmosferă de templu al muzelor pe care doar grecii antici o aveau probabil. Membrii coralei și-au luat la revedere de la iubitorii muzicii corale, oferindu-le un regal de interpretare, acustica muzeului servind foarte bine acest scop.
Asociația Fălticeni Cultural, în care este inclusă și Corala Leon Băncilă iși propune ca în 2014 să organizeze mai multe concerte de muzică corală, separate sau ca parte a altor evenimente, pentru a atrage mai mulți tineri în această zonă a culturii. Asociația beneficiază deja de câteva tinere talente pe care le regăsim la toate activitățile ei, în cor, în Trupa Birlic sau pe scena festivalurilor folk, dovedind încă o dată, dacă mai era necesar, că Fălticeniul este un oraș binecuvântat cu talente și că numai dezinteresul autorităților pentru tinerii din localitate face ca aceste talente să se piardă sau să migreze către centre culturale mai importante.
La revedere Corala Leon Băncilă și la revedere Asociația Fălticeni Cultural, vă mulțumim pentru clipele frumoase dăruite cu diverse ocazii și ne dorim să vă vedem mai des în anul care vine, dacă se poate în condiții mai propice actului cultural
.
Lasa un raspuns