Președintele Pro România Suceava și candidatul formațiunii politice pentru funcția de consilier județean, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, atrage atenția asupra pericolului reprezentat de deșeurile depozitate necorespunzăor la fosta groapă de zgură din municipiul Suceava. Astfel, Nechifor a subliniat că Gheorghe Flutur și Mirela Adomnicăi ar trebui să lase centurile ocolitoare și strategiile de la Vaslui și să se aplece asupra problemelor reale cu care se confruntă Suceava și sucevenii.

„Conducerile administrative ale județului, în ultimii patru ani, au transformat fosta groapă de zgură într-un proiect greșit, într-un proiect oribil de mediu, pentru că vedem aici ceea ce nu ar fi trebuit să vedem. La doar câțiva kilometri de groapa de gunoi ecologizată de mine când eram președintele CJ Suceava, este această groapă periculoasă de zgură, creată de acești oameni care ne conduc și care ne vorbesc zilnic despre lucruri fantastice: centuri peste centuri, despre autostrăzi, despre tuneluri, despre strategii de la Vaslui. Aici, nu e Piramida lui Keops, ci o groapă oribilă de gunoi, care produce extrem de multe daune mediului înconjurător și omului și așa ceva nu ar fi trebuit să existe”, a explicat Cătălin Nechifor.

Acesta a reamintit că între anii 2013-2016, în calitate de președinte al Consiliului Județean a ecologizat un număr important de gropi de gunoi din județul Suceava, însă care, din păcate, după plecarea sa din fruntea administrației județene s-au transformat în bombe ecologice.

„Ceea ce cer astăzi este ca, atât președintele Consiliului Județean, cât și fostul și actualul prefect al județeului, precum și primarii care sunt implicați în aceste proiecte atât de urâte să-și ceară măcar scuze! Această bombă ecologică este marca PNL și PSD”, a subliniat Nechifor.

Candidatul Pro România a subliniat că această groapă de gunoi afectează calitatea vieții și poluează cursul râului Suceava. Nechifor a mai precizat că astfel de depozite ilegale de deșeuri sunt și de-a lungul râului Moldova, astfel poluând apa captată de la Berchișești care ajunge la robinetele sucevenilor.

În altă ordine de idei, Ioan Cătălin Nechifor a prezentat și proiectul de ecologizare al gropii de gunoi de la Călău, un proiect de succes, care permite sucevenilor să meargă la pescuit pe râul Suceava și care nu afectează calitatea vieții și nici nu poluează cursul apei.

„Prin proiectul de ecologizare am reușit să redăm sucevenilor acest loc unde pot pescui, unde se pot plimba sau unde pot sta la plajă. În fapt, acest proiect nu a însemnat doar ecologizarea acelei zone, ci și foarte multe sisteme de protecție care să protejeze zona inundabilă, astfel încât să nu ne trezim cu gunoaie deja purtate în albia Sucevei”, a conchis Ioan Cătălin Nechifor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.