Potrivit viceprimarului Sucevei, Ovidiu Doroftei, discuțiile purtate au dus la găsirea unor soluții prin care pe străzile din municipiu să nu mai fie câini comunitari, dar să se îndeplinească și dorința ONG-ului, ca odată ajunși în padocuri, aceștia să fie tratați corespunzător. Un alt punct atins în cadrul discuției a fost intenția partenerului german al Asociaţiei „Pro Anima”, care dorește să adopte patrupede din oraş, care vor ajunge în final în Germania. Astfel, în jur de 30 de căţei, lunar, vor ajunge spre adopţie în Germania. Administraţia locală cheltuieşte în fiecare an în jur de 300.000 de lei cu gestionarea câinilor din adăposturi.
Sucevenii care deţin câini şi nu vor să îi sterilizeze, ar putea fi obligaţi să plătească o taxă pentru aceştia. Conform viceprimarului, în urma discuțiilor se încearcă atragerea și altor organizații de profil, pentru a steriliza cât mai multe patrupede. Cei de la Pro Anima și-au exprimat dorința de asociere cu Primăria, pentru a prelua adăpostul din Lunca Sucevei.
„Aici nu putem vorbi despre obligaţia de sterilizare, pentru că e imposibil să obligi deţinătorii să facă ceva, însă poţi să impui o taxă. Astfel, dacă proprietarul preferă să nu-şi sterilizeze câinele, să plătească anual această taxă. Nemţii adoptă câini, discutăm despre 30 de câini pe lună, pe care aceştia pot să-i adopte. Odată ajunşi acolo, câinii sunt sub controlul Poliţiei Animalelor din Germania, adică lucrurile se desfăşoară după legile lor”, a precizat viceprimarul Doroftei.
Lasa un raspuns