În fiecare an voluntarii Grupului Local de Tineret „Young Generation” Vatra Moldoviţei al Fundației Umanitare Proiecte Limburg România participă la tabăra de Animatori Socio-Culturali, iniţiată de AGLT, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, ce se desfășoară la Muncel, în fiecare an. Ceea ce deprind în tinerii în această tabără constituie o bază pentru activitățile ce urmează să le desfăşoare.

Irina Negură, care participă de mai mulți ani la acțiuni de voluntariat în cadrul GLT Young Generation Vatra Moldoviței, s-a declarat încântată de participarea la tabăra din acest an.

Anul acesta mi-a adus o nouă provocare în viață: cursul SPEAS, Social Pedagogical Educational Animation Service, iniţiat de AGLT (Asociatia Grupurilor Locale de Tineret) cu sprijinul MTS la Muncel în perioada 5-11 august. Particip la acțiuni de voluntariat în cadrul GLT Young Generation Vatra Moldoviței de vreo câţiva ani. Acest curs în care am învățat foarte multe lucruri despre dizabilităţi, mi-a dovedit încă odată că trebuie să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru ce avem şi că este foarte important să îi tratăm pe cei de lângă noi ca pe egalii noştri, indiferent de cum arată sau se comportă.

Toate informațiile oferite de trainerii mei, Alina şi Marius, le-am pus în aplicare împreună cu restul participanților la acest curs, la o zi de joacă organizată cu copii cu dizabilităţi.

Am avut ocazia să cunosc persoane extraordinare, să acumulez amintiri frumoase și momente de neuitat: focul de tabără, dansul taberei, activitățile de încheiere a zilei, serile tematice. Îmi doresc nespus de mult și sper ca la anul să ajung din nou în această tabără”, a declarat Irina Negură.

O altă tânără care a participat la tabăra de la Muncel, Camelia Bîndiu, susține că această experiență îi va fi foarte utilă în „meseria” de voluntar.

Am fost la nivelul  avansat, mai exact grupa de avansați Team and Spirit. În acest loc minunat, plin de amintiri din anul trecut, am căpătat experiență și multe alte lucruri importante care mă ajută în voluntariat și în „meseria” mea de voluntar. Grupa în care m-am aflat era formată din 14 voluntari, ca mine, și 2 traineri care ne-au explicat și învățat multe lucruri. Noi, cei 14 voluntari, eram foarte diferiți la gândire, la caracter, dar totuși am fost o grupă unită, o grupă care s-a cunoscut foarte bine, o grupă în care toți eram deschiși față de ceilalți și formam la propriu o echipă. Am avut parte de o săptămână plină de jocuri, cu câteva lucruri de teorie și momente super petrecute împreună. Trainerii mei au fost pe puțin minunați! Ne-au ajutat să ne formam ca echipă, să lucrăm ca una, să ne dăm seama cât de important e să avem încredere unii în alții și cât de mult contează să cooperam. De când am ieșit pe poarta taberei, a început să îmi fie dor. Dor de echipa în care mă aflasem, de momentele petrecute, de tot. Sunt mandră că am fost în echipa Team and Spirit și mă bucur că am avut ocazia să cunosc niște oameni așa minunați”, a spus Camelia Bîndiu.

Din grupul celor care au participat la tabăra de la Muncel a făcut parte și Paula Bodnar, care a rămas încântată de oamenii minunați pe care i-a întâlnit acolo.

A fost a doua dată când ajung în tabăra Muncel. Și de această dată am rămas la fel de uimită și încântată de condițiile de acolo și de acei minunați oameni pe care sper să-i revăd. În prima zi melancolia m-a cuprins atunci când i-am văzut pe începători atât de entuziasmați și emoționați, locurile în care am trăit atât de multe experiențe minunate în urmă cu un an și mai ales acei prieteni pe care nu i-am mai văzut de mult timp. Când am văzut noul dans m-am bucurat că trainerii au venit cu această idee minunată și au creat un dans minunat. 

Am fost puși în echipe unde ne-am împrietenit foarte repede unii cu alții. Echipa în care am fost eu era una de avansați, Games and Adventures, care după o dezbatere a ajuns la numele de «Creiere Murate». Prin minunatele activități am descoperit noi abilități de care eram capabili. Am învățat noi jocuri, pe care prin voluntariat, le voi prezenta copiilor. Am creat noi amintiri frumoase și am cunoscut oameni care îmi vor rămâne prieteni pe viață. Serile tematice erau diverse și ne-au deschis viziunea către talentele colegilor noștri. Ultimele momente au adus emoții începând cu roza axelor, continuând cu focul de tabără și sfârşindu-se cu plecarea.

Le mulțumesc lui Ioana și Ștefan pentru că m-au ghidat în acest minunat drum fiindu-mi traineri. Mai mulțumesc participanților pentru că m-au ajutat în crearea unei noi povești și organizatorilor pentru că au făcut ceva așa frumos. Îmi va fi dor de toți și abia aștept să îi revăd. 

Join AGLT! Fiți voluntari, ajutați-i pe ceilalți; nu vă costă nimic”, a spus Paula Bodnar.

Din grupul voluntarilor care au participat la tabăra de Animatori Socio-Culturali a făcut parte Florin Strugariu, care se bucură astfel a reușit să își îmbogățească deprinderile de organizare.

Anul acesta am participat la cursul de Animatori Socio-Culturali, nivel avansați, inițiat de AGLT. Mi-am îmbogățit deprinderile de organizare de activități cu tinerii. Experientele trăite în această tabără au fost multiple: jocuri, comunicare cu cei din jur, seri tematice, foc de tabără.

În grupă am fost 14 tineri care timp de 6 zile am adunat experiențe noi, ne-am făcut amintiri frumoase, am dobândit informații noi pe care să le punem în practică în zilele de joacă ce urmează să le desfăşurăm”, a declarat Florin Strugariu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.