Duminică, 22 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, 11 focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii.

La scurt timp, șoferul a sărit din autoturismul aflat încă în mers și a fugit înspre interiorul localității. Imediat polițiștii de frontieră au desfășurat activități pentru identificarea bărbatului, respectiv în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau 15 colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 106.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun .

Reamintim că, o acțiune similara s-a desfășurat în noaptea de 20/21 septembrie a.c., în zona de competentă a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău-județul Maramureș, în urma căreia polițiștii de frontieră au depistat într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care conțineau aproximativ 24.000 de pachete cu țigări de contrabandă, iar în urma cooperării cu autoritățile de frontieră ucrainene a fost reținut un cetățean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.