Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Mihai Iacob la 13 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Decizia judecătorilor suceveni nu este una definitivă.
La data de 22 februarie 2022 Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a luat față de inculpatul Mihai Iacob, de 44 de ani, din comuna Bunești, măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, iar la data de 23 februarie 2022 a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta, pentru 30 de zile.
Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 12 noiembrie 2021, o persoană de sex masculin a apelat la data de 12 noiembrie 2021 organul de urmărire penală a fost sesizat telefonic prin Dispeceratul 112, faptul că vecinul său este decedat în locuința proprie.
Echipajul care s-a deplasat la faţa locului, la locuința victimei, a constatat că sesizarea se confirmă, identificând la fața locului cadavrul victimei, care prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului, iar în globul ocular stâng era înfipt un cuțit tip briceag
După înregistrarea cauzei pe rolul organului de urmărire penală s-au efectuat cercetări, însă nu au fost obţinute date certe care să conducă la identificarea unui potenţial autor, care a fost identificat ulterior prin mijloace științifice.
Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Secției de Poliție Rurală competentă teritorial.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Lasa un raspuns