Un cetățean ucrainean în vârstă de 41 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Polonia s-a prezentat în P.T.F. Siret vineri, 16 septembrie, în jurul orei 11:30.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 231 kg de tutun, precum şi 57 comprimate anabolizante, 1 cruce din metal, o icoana pe lemn şi un tripic, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document de proveniență.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționata contravențional de către organele vamale cu amendă în cuantum de 40.000 lei. De asemenea, icoana, crucea şi tripicul au fost trimise spre expertizare pentru a se stabili dacă aparţin patrimoniului naţional.

Totodată, polițiștii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii de interdicția intrării în România pe o perioadă de cinci ani, împotriva cetățeanului ucrainean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.