La această oră, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe, fiind vizate două grupări cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Dosarul penal în cadrul căruia Tribunalul Suceava a emis autorizaţiile de percheziţie este instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale, iar suportul informativ a fost asigurat cu sprijinul SRI, DOS şi DIPI.
42 de percheziţii sunt desfăşurate de către structurile de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, iar 12 cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF.
Au fost emise 21 de mandate de aducere pentru persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul estimat până la această dată este de peste 2.500.000 lei.
Percheziţiile sunt desfăşurate de lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF, suportul logistic este asigurat de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IGJR.

UPDATE

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava și I.G.P.F., au efectuat la data de 19.06.2015 un număr de 54 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Olt, Brăila,Vaslui, Iaşi şi Prahova,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2014 – mai 2015, pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Dolj, Olt, Iaşi, Vaslui, Prahova şi Brăila  au acţionat două grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigarete  de provenienţă extracomunitară, având sarcini prestabilite în ceea ce priveşte  introducerea, preluarea, depozitarea, transportul şi valorificarea acestora.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial  Suceava vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 21 de persoane.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste  500.000 de euro.

Acțiunea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava este sincronizată cu acțiunea DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani care efectuează un număr de 23 de percheziții, pe raza  judeţelor Botoșani, Suceava, Iaşi şi a municipiului Bucureşti.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial  Botoşani vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 14 persoane.

Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi  Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.