Sâmbătă, la ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau 22790 de persoane declarate vindecate.

 

Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 77203, din care 62613 persoane cu rapel.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 12 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 507 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 36 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 458 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 36 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 18 prezintă forme medii ale bolii;

– 12 prezintă forme severe;

– prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia pacienți sunt ventilați non – invaziv și intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 358 paturi libere, din care 137 pentru pacienți Covid-19, 187 în sectorul non-Covid și 34 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 12 paturi pentru pacienți Covid, sunt 30 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 7 prezentând forme medii, 1 forme grave), 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 73 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 2 prezintă forme medii, 5 forme gravepersoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 2, fiind libere 28 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 forme medii și 2 cu forme grave), și persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare și 2 prezentând forme medii), și persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 25 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 68 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 18.

La nivelul județului sunt disponibile 305 de locuri libere Covid și 60 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 223638, în ultimele 24 de ore fiind testate 705 de persoane.

În carantină erau sâmbătă dimineață 2629 persoane, 95  intrate în ultimele 24 de ore, din care 5 persoane care au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu SARS-CoV-2. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare se află 143 persoane, din care intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 60 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 15 au sub cinci cazuri în evoluție, au sub zece cazuri în evoluție iar au peste zece cazuri în evoluție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.