Luni, 31 octombrie, la sediul Prefecturii județului Suceava, viceprimarul comunei Forăști, Nazarov Nechita, alături de o delegație de 11 consilieri locali, au înaintat prefectului Sucevei, Constantin Harasim, și Comisiei de cercetare a abaterilor disciplinare, un memoriu privind susținerea în funcție a primarului comunei Forăști, Avrămia Brăduț.

Memoriul înaintat a adunat semnăturile a peste 700 de susținători care doresc aplicarea oricărei sancțiuni administrative, cu excepția demiterii.

„Noi, locuitorii comunei Forăști și toți cei care l-am votat, am lucrat, am cooperat, am fost susținuți și ajutați de primarul Avrămia Brăduț, în toate domeniile de activitate, administrație publică, educație, sănătate. Pensionari, agricultori, antreprenori, clerici, vrem să ne exprimăm public poziția noastră cu privire la încercarea de a înlătura din funcția de PRIMAR un OM care s-a dovedit a fi principalul motor de dezvoltare și modernizare a celor zece sate din comună, încă din primul mandat”, se arată în memoriu.

Avrămia Brăduț, primarul comunei Forăști

De asemenea, se mai precizează că, având în vedere Art. 23 (3), legea prevede sancțiuni alternative demiterii, iar din acest motiv toți cei care au semnat acest memoriu solicită analizarea abaterii disciplinare constatată de instanță.

 

Locuitorii comunei Forăști, alături de primar

Locuitorii comunei au subliniat că în decursul celor 16 ani petrecuți în fruntea comunei, primarul nu a fost sancționat niciodată iar fiecare mandat a fost câștigat cu votul a peste 75% din populația cu drept de vot din comuna Forăști.

Potrivit aceluiași memoriu, sancționarea lui Brăduț Avrămia cu demiterea, reprezintă de fapt sancționarea tuturor locuitorilor comunei și a tuturor instituțiilor prin privarea de implicarea, dăruirea, efortul și munca depusă de primar pentru a asigura cele mai bune condiții, atât celor care locuiesc cât și celor care învață sau își desfășoară activitatea profesională în comuna Forăști.

nazarov-nechita-viceprimar-forasti

Nazarov Nechita: „Dacă va fi cazul, vor veni și oamenii la Prefectura Suceava”

Viceprimarul comunei Forăști, Nazarov Nechita, a declarat că a venit la sediul Prefecturii Suceava cu o delegație de 11 consilieri locali, pentru a-l susține pe primarul comunei Forăști, Brăduț Avrămia.

„În urma unei decizii a Curții Supreme a fost destituit din funcție. Atât noi, cât și cetățenii, considerăm că această sancțiune este nedreaptă. Am venit la doleanța cetățenilor, care au și semnat un memoriu pentru această cauză. Dacă va fi cazul, vor veni și ei la Prefectura Suceava”, a declarat Nechita.

Totodată, atât viceprimarul cât și locuitorii din Forăști consideră că măsura luată este prea drastică și că s-ar fi putut lua alte măsuri administrative, precum o amendă.

lucretia-acozmei-consilier-local

Lucreția Acozmei: „Plecarea primarului din fruntea comunei ne aduce o temere în privința proiectelor în derulare”

Unul dintre consilierii locali prezenți la depunerea memoriului, Lucreția Acozmei,  a subliniat că au venit la Prefectura județului Suceava trimiși de cetățenii comunei Forăști, de către cei care i-au ales.

„Inițial, și-au dorit dumnealor să vină aici, însă ar fi fost foarte greu pentru ei, pentru că sunt oameni bolnavi, bătrâni, și am considerat că este mai bine să îi reprezentăm noi”, a declarat Acozmei.

Consilierul local a subliniat că Forăștiul este alcătuit din nouă sate și două cătune, fiecare sat având problemele lui, iar din acest motiv este nevoie de un primar de nădejde.

„Suntem în prag de iarnă, iar în această perioadă sunt multe de făcut. Avem multe proiecte în derulare, iar altele au fost deja finalizate. Avem o comună deosebită și îi invit pe toți să vină să ne viziteze. Indiferent că vor veni dinspre Drăgușeni, Valea Bourii sau de la Valea Moldovei, în orice sat veți merge, veți vedea realizările comunei Forăști. Sunt proiecte frumoase în derulare, precum cele legate de școli, de drumuri, în care unele dintre ele sunt în faza de început. Plecarea primarului din fruntea comunei ne aduce o temere, de aceea noi a suntem astăzi aici, pentru susținerea lui”, a subliniat consilierul local, Lucreția Acozmei.

constantin-harasim-alaturi-de-consilierii-locali-forasti

Constantin Harasim propune o soluție

Viceprimarul comunei, Nazarov Nechita, a declarat că a vorbit cu prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, căruia i-a înaintat memoriul, urmând a fi înregistrat și analizat.

„Sperăm să fie studiat acest memoriu de către comisie și să vedem apoi care sunt posibilitățile”, a mai declarat Nechita.

Acesta a subliniat că, potrivit prefectului Constantin Harasim, una din soluții ar putea fi atacarea sentinței  în contencios administrativ de către primarul Avrămia Brăduț.

 

Avrămia Brăduț: muncă, perseverență și rezultate pe măsură

Avrămia Brăduț a trăit și perioade mai grele, în care nu era deloc simplu să faci administrație locală, însă, n-a renunțat la planurile sale mărețe.

„Atunci când intri în administrația locală, n-ai cum să renunți așa ușor. Oamenii te-au ales pentru că au crezut în tine, iar tu trebuie să îți dovedești potențialul”, ne-a spus edilul.

Primar cu experiență, cu patru mandate în spate, Avrămia Brăduț, ne-a declarat că, încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe oameni, deși știe că asta presupune uneori chiar neglijarea problemelor personale.

Este cunoscut faptul că, în comuna Forăști găsim școli dotate la standarde europene, mai moderne decât în unele orașe,  care au costat miliarde de lei, bani pe care Avrămia Brăduț i-a atras pentru a investi în cel mai important domeniu: învățământul. Astfel, doar Școala generală din Uidești a costat 9.2 miliarde de lei, în timp ce Școala Generală Manolea a costat 3 miliarde de lei, la care se mai adaugă 2 miliarde de lei, bani care au fost investiți în grupurile sanitare de la această școală.

Școală Manoleasa - Forăști

Din fonduri proprii în această comună s-a mai construit Școala Generală și Grădinița Boura, s-a reabilitat Școala din Roșiori, în Grădinița din Oniceni au fost investiții de 9 miliarde de lei vechi, iar în cea din Manolea, la fel, de 9 miliarde de lei. Totodată, Școala generală din Oniceni a fost renovată și etajată, cu 14 miliarde de lei, iar renovarea școlii din Forăști a costat peste 8 miliarde de lei. Tot pentru tineri, Avrămia Brăduț a acordat 36 de loturi pentru a-și construi o locuință, de fiecare dată când a avut ocazia i-a premiat pe „fiii satului” și a construit și o sală de sport în Oniceni, precum și o bază sportivă în Manolea.

Școală executată în Udești- Forăști

Școală clasele I-IV -Forăști

15 Responses

 1. DORIN

  O COMUNA FOARTE FRUMOASA CU UN PRIMAR HARNIC SI DESTOINIC…..MULT SUCCES CETATENILOR DIN FORASTI IN ACEST DEMERS DE SUSTINERE PENTRU UN BARBAT ADEVARAT–BRADUT AVRAMIA–-UN OM SI UN ADEVARAT PRIMAR…..

  Răspunde
 2. Romica

  Aceste semnaturi sunt falsificate,nu s-a umblat pt strangerea lor.Rusine sa va fie chiar si aici umblati cu musamalizari.Ce lege este in Romania???!!!Impropietarim toata familia si apoi scapam cu niste semnaturi falsisicate

  Răspunde
 3. Gheorghe

  Aceste semnături au fost date de locuitorii comunii pt ca li s-au oferit in schimb tomberoane!!!
  Oamenii au dat datele si au semnat pt a primii tomberoane,e de groaza ce se intampla in tara noastra!Verificați!!!!!

  Răspunde
 4. Irimia

  Dupa ce a fost dat afară primarul, au dat tomberoane la săteni si le-au luat datele personale si semnătura si le-a zis sa semneze pt tomberoane de la Uniunea Europeană,iar apoi au folosit semnăturile pt memoriu demiterii…

  Răspunde
 5. Turmentatu

  Ha ha ha. Cine apare in fotografie,doar ,,catei„de-ai primarului, care i-si vad ,, scaunele„ amenintate.

  Răspunde
 6. CLAUDIU

  Oare de cand in legislatia din Romania este permisa atacarea unei decizii definitive a ICCJ ,,hotarare definitiva a Curtii de Apel ,,,etc ,,,numai la Primaria Forasti unele hotarari judecatoresti definitive ,,nu se respecta ??????!!!!!!!!!!si nu sunt recunoscute de catre persoanele competente care ar trebui sa aplice legea in primarie asa cum este legal ,,dar persoana juridica de la nivelul Primariei Forasti ,,nu stie ,,de toate acele incalcari ale legii de catre primar ?unde este d/na secretara ?sa se verifice semnaturile in teren ,,nu sa se ceara verificarea semnaturilor din lista trimisa de cativa cetateni care au fost frustrati de catre primar si secretara de unele drepturi ,,,

  Răspunde
 7. LUCRETIA

  Ebine ca printre catei aveti si o catea care latra de multi ani pe la primarie ,,,ce mai astepti Lucretia treci si/ti depune canditatura si ia locul lui Bradut ,,!!!!comunisto,,,

  Răspunde
 8. UN CETATEAN

  nu a trecut nici mamele lor dupa semnaturi….doar minciuni si musamalizare….va va ghetuim in gusa…

  Răspunde
 9. nick

  Parerea voastra este fffff eronata, vorbiti ca sa va afla in treaba. Daca voi aveti ceva personal cu Bradut nu inseamna ca toti sunt niste…ca voi. Sa stiti ca sunt extrem de multe persoane care il sustin si care il vor ca primar. Rusine sa va fie!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 10. nick

  gata se termina cu hotia ,,,pregatitiva de anchete ,,toti in frunte cu hotul veti da raspuns in fata legii,,daca nu veti fi raspunzatori in fata lui dumnezeu ,,el este singurul care face dreptate ,,

  Răspunde
 11. VALY-VALERICA

  DOM PRIMAR CA OM EXCELENT PT CE A FACUT V A RASPUNDE.NU AM NIMIC PERSONAL DAR CAINII,LINGAII DE LINGA EL SUNT RAI LADRILOR””

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.