Ai o idee genială. Dar ce faci cu ea? Adevărata provocare a oricărui antreprenor nu va apărea niciodată încă de la începutul afacerilor sale. Problema pentru acesta va fi aceea de a rămâne în afaceri. Da, poți avea succes ca și antreprenor, dar nu îți va fi ușor. Niciodată nu va fi ușor să începi și să conduci o companie de succes. Începuturile pot fi problematice. Dar dacă nu îți urmezi visele, nu vei ști niciodată ce șanse ai. Uneori, visele reprezintă tot ceea ce avem mai de preț. Ia-le în serios. Adevărul amar este acela că cei mai mulți antreprenori nu reușesc să-și pornească bine afacerile. În cazul în care vei avea ocazia să-l întrebi pe vreun mare antreprenor despre ceea ce vei avea nevoie pentru a te pune pe picioare, acela probabil îți va menționa unul dintre următoarele semne.
Îți pui în aplicare ideile
“Y Combinator nu investește în idei, investește în oameni” – Paul Graham Practica este totul atunci când vine vorba despre începuturi. Poți avea cea mai bună idee. Poți avea până și banii necesari unei investiții pentru afacerea ta, dar dacă nu o poți pune în aplicare… nu mai ai nici o afacere. Nu totul constă într-o idee genială. Poți avea cea mai bună idee de afaceri din toate timpurile, dar dacă este executată prost vei ieși din afaceri mult mai alert decât ți-ai imaginat că este posibil. Nu ai nevoie de o idee originală pentru a avea succes. Cei de la Google au realizat un motor de căutare extraordinar, dar nu au fost ei primii care să fi implementat așa ceva pe piață. Există sute de alte persoane ce au avut deja ideea pe care o ai tu acum, dar au eșuat cu privire la aplicarea acesteia. Dacă deții ceea ce ai nevoie pentru a-ți transpune ideea într-o afacere stabilă, vei ajunge departe. Ideile sunt ieftine – modul în care sunt puse în aplicare contează cu adevărat.
Îți pasă cu adevărat de ceea ce faci și de ceea ce îți dorești să faci
Dacă nu îți pasă destul de mult de produsul/serviciul pe care vrei să îl furnizezi pe piață, nici măcar să nu te gândești la a o face. Nu trebuie să sprintezi de la început. Trebuie să începi bine și să îți menții ritmul. Dacă te gândești numai la câștiguri, îți garantăm că nu vei fi capabil niciodată să pui o afacere de durată pe picioare. Ai simțit vreodată acea senzație de convingere copleșitoare cu privire la ideea de afaceri pe care o aveai ce să reușească să te trimită dincolo de faza inițială de idee? – orice antreprenor trebuie să simtă acest lucru. Dacă te aflii la conducerea unei noi companii, probabil că ai aflat deja că trebuie să fii extrem de perseverent. Știu cât poate fi de stresant. În plus, majoritatea companiilor noi nu reușesc să supraviețuiască primului an. Trebuie să i te dedici pentru a reuși să treci de toate obstacolele. Dacă nu pui pasiune în alegerea pe care ai făcut-o, ai putea la fel de bine să abandonezi totul acum. De ce? Deoarece compania ta nu se va ridica niciodată la nivelul așteptărilor tale. Poți pune bazele unei companii din dorința de a rezolva o problemă. Luptă pentru o cauză!
Ești capabil să treci peste orice eșec – atât în viață, cât și în afaceri
“Dacă nu ești pregătit față de potențialele eșecuri, nu vei reuși niciodată să dezvolți ceva original” – Ken Robinson Antreprenorii de succes sunt conștienți de faptul că vor avea parte de eșecuri – tocmai din această cauză vor fi mereu pregătiți. Eșecul nu va reprezenta niciodată o problemă permanentă, ci va fi pur și simplu un mic obstacol în calea succesului. Trebuie să ai puterea de a trece peste orice provocare temporară. Interesează-te despre Richard Branson. Vei rămâne surprins atunci când vei afla numărul afacerilor fondate de către acesta în trecut. Probabil că îi cunoști deja cele mai populare companii, dar noi îți garantăm că mai sunt și multe altele. Aruncă o privire asupra afacerilor pe care le-a avut, în ordine cronologică. Multe dintre acelea nici nu mai există, dar îți vei putea forma o idee cu privire la perseverența sa.
Înveți cu plăcere oricând ai avea ocazia
“Investește mai mult în tine decât în jobul pe care îl ai” – Jim Rohn Cei mai mulți antreprenori de succes dedică un număr considerabil de ore scopului de a se autodezvolta. Nu există reguli tradiționale ce trebuiesc puse în aplicare atunci când vine vorba despre dobândirea succesului. Marii antreprenori se află într-un continu proces de învățare. Procesul explorării te poate pregăti, ca și antreprenor, să profiți de orice oportunitate și să te ajute la înțelegerea deplină a afacerii tale. Ține minte că cele mai bune decizii sunt acelea luate în urma unei cercetări amănunțite Warren Buffett dedică cititului aproximativ 90% din timpul zilei. Richard Branson nu și-a finalizat studiile dar a reușit să pună pe picioare una dintre cele mai de succes companii din istorie. Nu te opri niciodată din învățat. Nu uita să pui întrebări critice! – este singura modalitate de a rămâne relevant față de clienții tăi. Ca și antreprenor, va trebui să fii un învățăcel toată viața.
Poți face față oricărui risc
” Un antreprenor tinde să muște un pic mai mult decât poate mesteca în speranța că va învăța rapid cum să mestece acea cantitate ” – Roy Ash Cât ești dispus să pierzi în favoarea muncii tale de o viață? Unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus un antreprenor este acela de a-și părăsi locul de muncă cu scopul de a-și obține cariera de vis. Tu ce decizie vei lua atunci când vei fi pus în această situație? Majoritatea persoanelor evită. Incertitudinile pot fi copleșitoare. Antreprenorii lucrează din greu pentru a-și limita riscurile. Cu toate acestea, încă își asumă riscuri calculate în fiecare zi cu scopul de a dobândi cât mai mult succes. În cazul în care te pricepi să-ți minimalizezi riscurile și dacă ești capabil să iei decizii bune, noi îți garantăm că vei deveni un antreprenor de succes!
Scris de Claudiu Bindiu pentru: http://www.eduprenor.ro/5-semne-ce-ti-arata-ca-trebuie-sa-fii-antreprenor/
Lasa un raspuns